Eventyrlige kompetencer i bagagen

Thomas Krath, tidligere skuespiller på Eventyrteatret
Thomas Krath, tjener

Jeg startede i Eventyrteatret i 1992, da den første forestilling “Snehvide” blev opført på Amager Scenen. Min første og største rolle var dværgen “Brille”, og jeg har også ”ført” øjnene så store som Rundetårn i “Fyrtøjet”. I dag er jeg uddannet tjener. Den største gave, teatret gav mig, var en masse gode venner, som jeg stadig har kontakt med. Desuden gav det mig en selvtillid, som jeg har brug for i mit erhverv. Teatret gjorde mig til en meget åben person, og i dag er jeg ikke bleg for at stille mig op på en scene, og synge, eller holde en tale. Siden jeg stoppede, har jeg set samtlige forestillinger, og niveauet bestemt ikke er blevet dårligere. Nogle gange savner jeg at stå på scenen igen og være en del at det gode samvær, som sikkert stadig eksisterer.

Marie-Louise Helvang, tidligere skuespiller på Eventyrteatret
Marie-Louise Helvang, jurist

Min første rolle var alfepige i ”Askepot”, hvor jeg dansede ballet med en saks (Mikkel Reenberg). I dag er jeg jurist i Kulturministeriet hos departementschefen, hvor jeg bl.a. skal tirettelægge de kommende medieforhandlinger, og jeg har selvfølgeligt fortalt kollegerne om dengang, vi optrådte i Snurre Snups Søndagsklub. Udover at have lært at synge, danse og spille skuespil har mine år på Eventyrteatret givet mig flere andre værktøjer, som jeg har kunnet bruge i mit arbejdsliv, fx retorik, mimik og selvtillid. Det hjælper mig, når jeg skal tale i større forsamlinger eller betjene ministeren. Endelig har Eventyrteatret givet mig uvurderlige venskaber og en stor forståelse for samarbejde og sammenhold. Det vil jeg gerne takke for!

Louise V. Mathiasen, gymnasielærer og tidligere skuespiller på Eventyrteatret
Louise V. Mathiesen, gymnasielærer

Jeg gik på Eventyrteatret fra 1992-96 og var den første i rollen som Eventyrteatrets maskot, Karlo Kanin. Jeg fik også mulighed for at prøve kræfter med andre roller som f. eks. fe i ”Tornerose” og Dronning Apotekia i ”Fyrtøjet”. Efter mine år på Eventyrteatret uddannede jeg mig til cand. mag. i musik- og teatervidenskab på Københavns Universitet, og i dag er gymnasielærer og underviser i musik og drama. Fra mine år på Eventyrteatret har jeg først og fremmest lært at have arbejdsdisciplin, og at tingene skal være i orden og færdige, før de præsenteres. Og så har jeg lært, at udstråling betyder rigtigt meget – både på scenen og i undervisningslokalet

Marie Brinch, museumsinspektør og tidligere skuespiller på Eventyrteatret
Marie Brinch, museumsinspektør

Jeg startede på Eventyrteatret i 1994 og stoppede 7 år senere efter ”Snedronningen”. Jeg var med i alle store forestillinger, mest i kategorien ‘levende kulisse’ (hæk, målebånd og fluesvamp). I dag er det klart for mig, at Eventyrteatret har givet mig værktøjer som har hjulpet mig meget. En vigtig del af mit arbejde som arkæolog handler om mundtlig formidling. At kunne, og turde, stille sig op foran publikum og tale, er én af de vigtigste ting, jeg har lært på teatret – og at bruge min energi og nervøsitet konstruktivt  og improvisere, hvis noget ikke går efter planen. Det er langt fra nødvendigt at blive skuespiller for at kunne bruge erfaringerne fra Eventyrteatret. Man lærer universelle ting -også om venskab, samarbejde og sig selv - som er med til at danne identitet og give erfaringer på flere niveauer.

Mia Rask Hansen, lærer og tidligere skuespiller på Eventyrteatret
Mie Rask Hansen, skolelærer

Jeg gik på Eventyrteatret de første fem år fra 1992-96 og medvirkede i alle de fem store forestillinger på Amager Scenen, bl.a. som heksen i ”Fyrtøjet” og den onde stedmoder i ”Askepot”. I dag er jeg uddannet folkeskolelærer og underviser på Absalon Skole i Roskilde, er lykkeligt gift og har tre børn. Når jeg underviser i almindelige fag, bruger jeg mange af de virkemidler, jeg har lært på teatret og selvfølgelig endnu mere, når jeg underviser i drama og musik. Men jeg har nok allermest haft gavn af min lærdom fra Eventyrteatret i de afgørende situationer i mit liv, hvor jeg har været til eksamen eller jobsamtaler.

Karolline Henriques, mag. art. og tidligere skuespiller på Eventyrteatret
Karoline Henriques, mag. art.

Jeg har haft det hvide "startsang-tøj" på rigtigt mange gange: Fra ”Snehvide” i 1992 til ”Prinsessen på ærten” i 1999, og gav hele min sjæl som alt fra talende ugle til tjørnehæk og mor til Hans & Grete. Det var på Eventyrteatret jeg lærte om venskab, sammenhold, svigt, vrede, tilgivelse og lidenskab. Og det var denne magiske følelse af at høre til, og at være en af holdet, som betød mest for mig. Jeg er i dag bosat i Jerusalem, og arbejder med politik og internationale relationer. Det er meget embedsmandsagtigt og alvorligt, men alligevel er der en lille flig af Eventyrteatret med mig: minderne om, hvordan vi sammen sled i det og gav os selv fuldt ud for at virkeliggøre drømmen står stadig for mig som et ideal i mit professionelle og private liv.

Køb eller lej Eventyrteatrets forestillinger

På Contentbase kan du leje digitale versioner af Eventyrteatrets forestillinger for 49 kr. eller købe dem for 99 - 149 kr.