Gode råd til din optagelsesprøve

Uanset om det er din første video-audition, eller du har prøvet det flere gange, kan du sikkert bruge nogle af disse gode råd ifm. din optagelsesprøve til Eventyrteatrets Dramaskole:

På samme hold
Husk at vi er på samme hold: Du vil gerne ind på Dramaskolen, og vi er interesseret i at finde talentfulde børn og unge, der kan få glæde og udbytte af at gå på skolen. Så vi har præcis samme mål som dig og ønsker, at du klarer dig godt!

Forbered dig godt
Grundig forberedelse er nøgleord i teaterbranchen - både ved auditions, og når man medvirker i forestillinger. Så når du modtager dine sange og din tekst, skal du ikke vente med at se på det til dagen før videooptagelsen. Jo før du går i gang med at øve dig, jo mere fortrolig bliver du med stoffet. Hvis du hurtigt lærer tekst og sange udenad, får du større overskud, og du vil føle dig mere tryg, når videoen skal optages.

Tøj og sko
Vælg tøj og sko, som du føler dig godt tilpas i, og kan bevæge dig frit i. Har du langt hår, skal du sætte håret op, så vi bedre kan se din mimik.

Rækkefølgen i videoen
Din video skal optages ud i ét - altså uden redigering og pauser – og i denne rækkefølge:


1) Kort præsentation af dig selv: ”Jeg hedder (dit fulde navn) og er (x) år gammel. Jeg søger ind på Eventyrteatret, fordi (nævn den vigtigste grund)”

2) Fremfør den tilsendte monolog

3) Syng første vers af de to tilsendte sange

TEKNISKE KRAV

Optag i bredformat
Din video skal filmes med smartphone eller computer webcam, fordi videofilen ikke må fylde for meget. Hvis der filmes med smartphone, skal der optages vandret i bredformat.

Ud i ét
Den video, du uploader, skal filmes ud i ét, så præsentation, monolog og sange bliver én lang og uredigeret  video. Men du må selvfølgelig lave flere forsøg, indtil du er tilfreds!

Én indstilling
Kameraets indstilling skal være fast under hele forløbet. Der må ikke filmes fra flere vinkler. Hvis du får en anden til at betjene kameraet, må vedkommende heller ikke zoome ind eller ud. Man kan kunne se hele din krop, og der skal være lys nok til, at man tydeligt kan se din mimik.

Ingen effekter, sminke eller kostume m.m.
Der må ikke tilføjes video- eller lydeffekter, og der må heller ikke bruges hverken rekvisitter, sminke, kostumer, scenografi eller lign.

Tjek inden upload!
Tjek din videoe grundigt inden du sender den med wetransfer: Kan man tydeligt se dig og høre, hvad du siger? Vender videoen den rigtige vej? Lad gerne en anden tjekke det, hvis det er muligt. Når du er tilfreds med din video, skal den uploades via det link, du får tilsendt.

Navngiv videoen dit fulde navn
Har du mulighed for at navngive din video, skal du bruge dit fulde navn.

Rigtig god fornøjelse med din video-audition til Eventyrteatrets Dramaskole 2021!

EVENTYRTEATRETS DRAMASKOLE
- det kræver talent at have talent

Køb eller lej Eventyrteatrets forestillinger

På Contentbase kan du leje digitale versioner af Eventyrteatrets forestillinger for 49 kr. eller købe dem for 99 - 149 kr.