Juryen til Eventyrteatrets audition 2018

Gode råd til optagelsesprøven

Måske har du prøvet det før men er alligevel lidt nervøs. Elller måske er det første gang, du skal til audition, og er rigtig spændt. I begge tilfælde kan du sikkert bruge nogle af disse gode råd:

På samme hold
Husk at vi er på samme hold: Du vil gerne ind på Dramaskolen, og vi er interesseret i at finde talentfulde børn og unge, der kan få glæde og udbytte af dramaskolen. Så vi har præcis samme mål som dig og er også interesseret i, at du klarer dig godt.

Begynd tidligt
Når du har fået tilsendt dine sange og tekster, så vent ikke med at se på det til dagen før optagelsesprøven. Jo før du går i gang med at øve dig, jo mere fortrolig bliver du med stoffet. Og jo mere tryg vil du føle dig på dagen.

Forbered dig grundigt
Hvis du kan dine ting, har du større overskud til at fremføre din monolog og synge dine sange. Er du ikke velforberedt, skal du bruge kræfter på at huske tekst og melodi. Så bliver du måske nervøs og har ikke overskud til at vise dit talent. Grundig forberedelse er et nøgleord i teaterbranchen - både ved auditions, og når man medvirker i forestillinger.

Lær udenad
Lær de to tilsendte sange udenad. Så har du bedre overskud til at koncentrere dig om at synge rent og arbejde med at udtale og udtrykke teksten.

Sygdom og afbud
Er du syg - eller kan du ikke yde dit bedste af andre grunde - så overvej situationen: det er helt ok at melde afbud, bare du ringer til os. Men vælger du at komme, så lad være med at bruge tid på undskyldninger og bortforklaringer. Brug hellere tiden på at vise dit talent!

Mød i god tid
Kom i god tid - dog ikke så tidligt, at du skal vente i flere timer. Beregn tid til uventet trafik, togforsinkelser og til at komme indenfor døren, få overtøjet af, få et overblik over stedet, og få et glas vand, inden du bliver kaldt ind til optagelsesprøven.

Forsinket
Bliver du alligevel forsinket, skal du ringe til kontoret på 36 17 26 01 og giv besked.

Tøj og frisure
Vælg tøj, som du føler dig godt tilpas i, og kan bevæge dig frit i. Husk skiftesko, for udendørs fodtøj er ikke tilladt i salen. Har du langt hår, skal du sætte håret op, så vi bedre kan se din mimik.

Spørg gerne
Når du ankommer, vil en medarbejder fra Eventyrteatret hjælpe dig til rette. Spørg endelig, hvis du er i tvivl om noget. Vi er der for at give dig en god oplevelse og svarer gerne på spørgsmål som f.eks., hvor du kan varme op, hvornår det er din tur, hvordan det hele foregår, hvem der sidder i panelet, hvor du kan vaske hænder osv.

Ledsagere
Forældre eller venner er velkommen til at følge dig, dog ikke ind i salen. Der er et rum, hvor dine ledsagere kan vente, mens du er inde til optagelsesprøven.

Juryen
Juryen består af Eventyrteatrets ledelse, lærere fra Dramaskolen og andre fra teaterbranchen. De ønsker ligeså meget som du, at det skal gå godt, så vær ikke nervøs! Vi er glade for, at du søger ind på skolen, og alle vil tage venligt imod dig.

At optræde for andre
I bliver kaldt ind til optagelsesprøven i hold af ca. 10 personer, så du kommer også til at overvære de andres prøve. Det er vigtigt, at du har det godt med at optræde alene foran andre - og på denne måde kan vi se, om du kan det.

Forløb
Når det er din tur, rejser du dig, træder frem og præsenterer dig kort. Derefter fremfører du din monolog og synger en af de tilsendte sange, måske begge.

Slap af!
Træk vejret dybt og roligt helt ned i maven, og prøv at slappe af, så godt du kan.

"Sommerfugle" er ok
Husk også at nyde dagen: Det er sjovt at gå til optagelsesprøve, og en smule "sommerfugle i maven" gør ingenting – de hører nu engang til i teaterbranchen.

Rigtig god fornøjelse med din optagelsesprøve til Eventyrteatrets Dramaskole!

EVENTYRTEATRETS DRAMASKOLE
- det kræver talent at have talent