Hvad får du ud af at gå på Eventyrteatrets Dramaskole?

Her fortæller nogle af de mange scenekunstnere, der har været på Eventyrteatret, hvad de har fået ud af deres tid på teatret: 

Cecilie Stenspil, skuespiller, sanger og modtager af Eventyrprisen 2014

På Eventyrteatret oplevede jeg sammen­hold, respekt, disciplin og spilleglæde, og jeg fik venner for livet. Og så lærte jeg, at alle - både for og bag scenen - er lige vigtige brikker i historien. Ingen kan undværes, og alle har et ansvar for at skabe magien sammen!

Silas Holst, danser, koreograf og skuespiller og modtager af Eventyrprisen 2015
Som barn blev jeg mobbet i skolen, fordi de andre syntes, at jeg var anderledes og mærkelig. Derfor blev Eventyrteatret mit fristed. Her blev verden vendt på hovedet. Nu var ”det mærkelige” pludseligt ”det normale”, og jeg tænkte: ”Det er denne her verden, jeg skal være i”.
Se Silas' takketale, da han modtog Eventyrprisen

Alex Høgh Andersen, skuespiller (Ivar the Boneless i tv-serien "Vikings") og modtager af Eventyrprisen 2018
Eventyrteatret har betydet absolut alt for mig. Det var her, jeg i en meget ung alder blev kastet ud i kæmpe udfordringer. Det var her, jeg fik mine drømme og ambitioner og lærte at stole på mig selv. Og det var i sær her, jeg lærte at arbejde sammen med andre og ”at løfte i flok”.Jeg havde ikke været, hvor jeg er i dag, uden mine år på Eventyrteatret.
Se interview med Alex

Marie Dalsgaard, skuespiller (bl.a. 8 år på Det Kongelige Teater) og modtager af Eventyrprisen 2019
Min tid på Eventyrteatret har lært mig utroligt meget, blandt andet om disciplin, og at alle brikke i en forestilling er lige vigtige. Det er også Eventyrteatret, at jeg har fået nogle af mine bedste venner, som jeg stadig ser.
Se interview med Marie

Malene Qvist, sanger og ambassadør for Eventyrteatret Selvfølgelig lærte jeg både at synge, danse og spille skuespil på Eventyrteatret. Men jeg lærte også at tro på mig selv - at være opsøgende og tage ansvaret for mit eget liv. Det har været guld værd i de sidste ni år, hvor jeg målrettet har arbejdet på at nå mine mål og drømme.

Se reportage om Ella fra hendes første tid på Dramaskolen til hun blev udtaget til Eventyrteatrets familiemusical "Den Magiske Maske", der spillede hele efterårsferien i Glassalen i Tivoli (produceret af Danske B ank, som er ern af Eventyrteatrets sponsorer). 

Her er nogle af de fordele, du kan få ved at gå på Eventyrteatrets Dramaskole:

1. Undervisning på eliteniveau

Fra januar til april får du undervisning tre timer én eftermiddag/aften om ugen. Du bliver undervist i sang, dans, drama, scenografi, stunt og andre scenerelaterede fag af professionelle og erfarne scenekunstnere med pædagosisk flair og fingeren på pulsen.

2. Målrettet undervisning
Dramaskolen optager elever fra 7 til 19 år. De yngste og de mindst erfarne får naturligvis undervisning, der er tilpasset deres kunnen, mens der undervises på højere niveau til erfarne elever. Holdene sammensættes ikke udelukkende efter alder, fordi der er talentfulde, ældre begyndere - og yngre børn med flere års professionel sceneerfaring. De yngste elever er dog samlet på de tidlige mandagshold. Uanset alder forventer vi koncentration. Underviserne skal ikke bruge tid og kræfter på at skaffe ro. Dertil er undervisningen for kostbar, og uro går ud over alle på holdet. Vi forudsætter derfor, at du er motiveret og kan koncentrere dig i flere timer uden forstyrrende adfærd. Det er sjovt at gå på Eventyrteatrets Dramaskole, men der arbejdes seriøst. Derfor beder vi dig (og dine forældre) at vurdere, om det er realistisk, inden du søger ind på Dramaskolen.

3. Mulighed for at medvirke i musicals og shows
Eventyrteatret opfører hvert år to nye musicals i Glassalen i Tivoli samt flere shows i storcentre, virksomheder, forlystelsesparker og på festivaller. Der indspilles CD'er i professionelle lydstudier og DVD'er fra årets store efterårsmusical. Som elev på Dramaskolen har du mulighed for at gå til udtagelsesprøver til alle disse aktiviteter. Det er desværre ikke muligt, at alle elever kan medvirke i teatrets produktioner, fordi der er langt flere elever på skolen, end der er roller. Niveauet skal være højt for at komme i betragtning, ligesom udstråling, højde, stemmetype m.m. er afgørende, når puslespillet skal gå op, og rollelisten besættes, nøjagtigt som på alle andre teatre. Alle Dramaskolens elever er velkomne til at gå til den udtagelsesprøve, der afholdes hvert forår.

4. Audition-træning
Ønsker du ikke at medvirke i forestillinger og shows, er du alligevel velkommen til at melde dig til den årllige udtagelsesprøve, hvis du f.eks. ønsker at træne i at gå til audition. Det er værdifuld træning - også selv om du ikke lige nu har tid eller lyst til at medvirke i produktionerne. Forårets udtagelsesprøve omfatter prøver i dans, solosang og drama foran et professionelt og venligt dommerpanel.

5. Personlig tilbagemelding
Alle elever over 15 år, der får afslag efter forårets udtagelsesprøve, tilbydes en personlig tilbagemelding med feedback om deres præstationer.

6. Plads på næste års Dramaskole
Som elev på Eventyrteatrets Dramaskole er du garanteret en plads på Dramaskolens næste år uden fornyet optagelsesprøve til skolen, hvis du betaler et medlemskontingent på 600 kr. efter skolens afslutning i april. Beløbet dækker medlemsskab af Eventyrteatret i et år fra 1. maj til 30. april.

7. Plads i casting-kartoteket
Som medlem af Eventyrteatret kan du komme med i teatrets efterspurgte casting-kartotek. Eventyrteatret kontaktes jævnligt af castere, instruktører og tv-producere, der søger talentfulde børn og unge til film, reklamefilm, tv eller til andre teatre. Til disse opgaver har vi et kartotek med opdaterede fotos og informationer om hver enkelte elev på skolen. Som medlem af Eventyrteatret kan du gratis blive registreret i kartoteket og får dermed mulighed for at blive inviteret til castings og auditions året rundt. Vi kan ikke garantere, at alle bliver kontaktet med casting-tilbud, men mange Eventyrbørn har fået spændende opgaver ad denne vej.

8. Mange "eventyrvenner"
De fleste elever på Dramaskolen fremhæver et enestående fællesskab mellem Eventyrbørnene på tværs af køn og alder. På teatret møder du andre, der deler din passion for sang, musik, dans og teater. Mange stærke og varige venskaber er grundlagt på Eventyrteatret, og vi hører jævnligt fra gamle Eventyrbørn, der fortæller, hvor værdifuld deres tid på teatret var for dem, og hvordan de stadig har deres trofaste ”Eventyrvenner”.

9. Fælles skovtur
Hvert år i juni arrangerer støtteforeningen, Eventyrteatrets Venner, en hyggelig skovtur. Dramaskolens elever og deres familier inviteres i Dyrehaven til picnic, hygge og lækre isvafler på Bakken - en dejlig tradition, hvor alle eventyrbørn har mulighed for at være sammen under åben himmel.

EVENTYRTEATRETS DRAMASKOLE
- det kræver talent at have talent

Køb eller lej Eventyrteatrets forestillinger

På Contentbase kan du leje digitale versioner af Eventyrteatrets forestillinger for 49 kr. eller købe dem for 99 - 149 kr.