Undervisere

Her kan du læse lidt om underviserne på Eventyrteatrets Dramaskole, og hvad de lægger særlig vægt på i deres undervisning. Forbogstaverne i parantes bruges i skemaet for Dramaskolens undervisning.   

Dramaundervisning

Josephine Feit, Skuespiller

Josephine Feit (JF) er tidligere eventyrbarn og medvirkede i 10 forestillinger i både ensemble og større roller. Hun er uddannet fra Guildford School of Acting, England, med en “Masters of Fine Arts (Musical Theatre)” i 2021 og trænede inden da på ArtsEd, London, 2019. Josephine havde som 11 årig sin profesionelle debut i musicalen “OLIVER!” (2007) i Tivolis Koncertsal. Hun har siden da arbejdet som skuespiller, sanger og danser i Musicals, film, TV mm. i Danmark og internationalt.

På Eventyrteatret underviser Josephine i sværdteknik. Fokus er her på grundlæggende kamp teknikker, samt sikker brug af sværd med henblik på scene og film. Målet er at give eleverne redskaberne til at kunne begå sig autentisk med et sværd med den nødvendige respekt for våbenet. Der findes mange forskellige typer sværd, men teknikken i disse timer er baseret på en-håndssværd

Mikkel Hilgart, underviser på Eventyrteatrets Dramaskole
Mikkel Bekker Hilgart, skuespiller

Mikkel (MBH) er gammelt eventyrbarn og har blandt andet spillet sultan i "1001 nats eventyr" (2009) og troldmanden Merlin i "Sværdet i Stenen" (2010). Efter sin skuespilleruddannelse i Aarhus har Mikkel i tre år været fast tilknyttet Aarhus Teater, hvor han senest har medvirket i "Kongens Fald", "West Side Story" og "Narnia". Desuden har Mikkel medvirket i spillefilm som "Undtagelsen" og "Lykke Per" samt i tv-serien "Sygeplejeskolen II". I efteråret 2019 var Mikkel instruktørassistent på Eventyrteatrets julemusical "Nissepatruljen". 

Drama
Pianisten har sit klaver og trompetisten sin trompet. Men skuespilleren er sit eget instrument. Det betyder dog ikke, at skuespilleren er sig selv på scenen. Tværtimod. Skuespilleren bruger sig selv, til at skabe en anden: en karakter. I min undervisning skal vi arbejde med at bruge krop, stemme - og ikke mindst vores fantasi - til at skabe levende, nuancerede karakterer. Samtidig skal vi træne vores evne til at arbejde med karakteren som noget, der ligger uden for os selv. Ved at lægge vores egen blufærdighed og forfængelighed til side, får karakteren plads og liv.

Ulla Jessen underviser i drama på Eventyrteatrets Dramaskole
Ulla Jessen, skuespiller, instruktør, dramatiker og sangskriver

Ulla Jessen (UJ) har været tilknyttet Eventyrteatret i mange år som både dramalærer, instruktør og dramatiker. Har studeret retorik på Københavns Universitet. Startede som elev på Gladsaxe Teater, og har siden spillet et alsidigt repertoire på teater, film og TV. Ulla har desuden skrevet og spillet mange revyer og cabaret´er, samt dubbet tegnefilm. Hun driver alsidig foredragsvirksomhed, foreningsarbejde og undervisning for børn og voksne, og deeltager i forskellige kursus og seminarer for at udvikle form og indhold til brug for dramaundervisning.

Drama
Jeg underviser i drama og diktion. Hver time starter med faste stemmeøvelser og enkle øvelser i fysisk koncentration. Min undervisning i drama er målrettet hvert hold, alt efter erfaring og alder. Der lægges vægt på scenisk nærvær og tydelig tekstudtale. Formålet er at give eleven redskaber til brug på scenen - som i skolen og i hverdagen. Den elev, der forstår at lytte, både til læreren og til sin medspiller, får mest gavn af undervisningen. Derfor vil der også være øvelser i scenisk nærvær gennem tanken. At man møder velforberedt til timen er en forudsætning for, at eleven kan få glæde af undervisning på Eventyrteatrets Dramaskole.

Sangundervisning

Louise Desiree Bottelet underviser på Eventyrteatrets Dramaskole
Louise Desirée Bottelet, sanger og skuespiller

Louise Bottelet (LB) er uddannet fra Performing Arts School i Sverige 2013 og har desuden studeret vocalcoach ved Complete Vocal Institute i København. Siden da har hun medvirket i forskellige produktioner, også i udlandet, bl.a. “Skammerens Datter”, “2Entertain Colorline Cruises”, “Starworks - Garbos Dinnershow” og medvirker i forskellige forestillinger for Teater Next og Louise Schouw Teater. Lige nu arbejder Louise som sangerinde ved Wallmans Dinnerparty i Cirkusbygningen.

Sang
Jeg arbejder i en bred vifte af stilarter, herunder musical, pop, rock og singer/songwriter. Gennem mit arbejde som vokalcoach vil jeg fokusere på at hjælpe sangeren og skuespilleren med at håndtere vokalproblemer. Kombineret med mine 10 års erfaring som professionel performer og min baggrund i teaterverdenen, har jeg stor erfaring med at undervise i tolkning. Min undervisning er masterclasses, hvor hver elev kommer op og skal fremføre en sang. Masterclass er rigtig god audition træning, både for den enkelte elev, men ligeså lærerigt for de andre elever, der overværer undervisningen. Det helt essentielle i min undervisning er at få eleven til at føle sig tryg og opnå individuelle sejre.

Anna Christine Bauer underviser i sang på Eventyrteatrets Dramaskole
Anna Christine Bauer, sanger og stemmecoach

Anna Christine (AB) blev i 2019 færdiguddannet som stemmecoach ved Voice Coach Academy og studerer i dag på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium som sanger. Derudover har Anna Christine bl.a. også fået undervisning på Move’n Act og Central Musical Theatre School. De sidste par år har hun også undervist i korsang og arbejdet som sanginstruktør på en række forestillinger samt modtaget flere sangpriser både ved Unge Sangere og Unge Synger Klassisk. Desuden har hun medvirket i over 30 forestillinger og teaterkoncerter, senest 50-års Jubilæumskoncert-turnéen for Jesus Christ Superstar med Danmarks Underholdningsorkester og Teatret Gorgerne.

Sang
Jeg elsker at nørde sangteknik og stemme-anatomi med eleverne og at inddrage deres fortællelyst og dramatiske evner, så jeg vil som sanglærer have meget fokus på sangteknik og fortolkning. Vi vil starte hver time med et opvarmningsprogram, så vi kan træne elevernes stemmer op til at blive stærke, smidige og udholdende og vil derefter gå videre til at arbejde med korsange eller masterclass. 

Jeg er meget ambitiøs som sanglærer og ønsker at dyrke elevernes musikalitet og selvstændighed både ved at synge korsange med flere stemmer og ved at eleverne efter eget valg kan foretage forskellige solistiske opgaver. Indimellem vil jeg undervise i masterclass-format, så eleverne får ekstra individuelt fokus og kan lære af hinanden. Mit mål er, at alle elever bliver klogere på deres individuelle stemmer og hver gang udfordres i større eller mindre grad, samtidig med at vi skal have det trygt og sjovt og lære en masse musicalsange.

Lisa Tjalve - underviser på Eventyrteatrets Dramaskole
Lisa Tjalve, klassisk sanger og vocal coach

Sopranen Lisa Tjalve (LT) er kandidat uddannet operasanger fra Hochschule für Musik Köln i 2000. Lisa har også diplom fra solistklassen på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 2003. I 2021 tog sangeren videregående uddannelser i Musikpædagogisk praksis/didaktik på Aarhus Universitet og i Kropsterapi fra AM Academy. Lisa har modtaget internationale førstepriser og æresmedaljer i sang, været nomineret til Ecko klassik prisen og sunget på mange tyske operascener som Komische Oper Berlin, Philharmonien i Berlin og Köln, Markgräfliche Oper Bayreuth og Salzburger Osterfestspiele. 2017/18 sang hun også som solist i Tryllefløjten på Operaen, Det Kgl. Teater. Lisa er blevet en eftertragtet sangcoach og åndedræts terapeut og har været tilknyttet Admirals paladset og Stage Coach School i Berlin, hvor hun har undervist børn og unge. Siden 2016 har Lisa været tilknyttet Eventyrteatrets Dramaskole og var sanginstruktør på "Nilens Stjerne", "Skovens Dronning", "Nissepatruljen", "Robin Hood", 'Det magiske julebånd" samt årets kommende forestilling Rapunzel. Lisa underviser sideløbende mange stemmer privat i egne lokaler i København og flere af hendes yngre elever synger i DR Spirekoret, Børnekoret, Juniorkoret og Pigekoret på Det Ny Teater eller medvirker i film. Lisa varetager også flere kor som dirigent.

Sang
I min undervisning vil jeg formidle en solid sangteknik, dvs. et godt samspil imellem krop og stemme. Min undervisning er baseret på den gode gamle bel canto teknik, koblet med nye studier inden for åndedrættet og åndedrætstyper. At bruge åndedrættet rigtigt er noget af det mest basale for god sang. Undervisningen begynder med en solid opvarmning, som vækker sanser, stemme og krop, samt formidling af sange og fortolkning. Der er også fokus på at åbne op for et godt scenisk nærvær. At være præcis i rytmen er en rigtig vigtig ting som trænes hyppigt sammen med både acapella sang, flerstemmig sang der forberedes i grupper og solosang. Sangene i undervisningen er overvejende fra Eventyrteatrets tidligere forestillinger eller fra kendte musicals.

Emil Birk Lissmatz Hartmann, Musicalperformer
Emil Birk Lissmatz Hartmann, Musicalperformer

Emil (EBH) er uddannet fra Musicalakademiet I Fredericia i 2014, men har arbejdet professionelt i den danske underholdningsbranche siden 2006. Han fik sit gennembrud på den danske musicalscene som hovedrollen Mick i Shu-bi-dua – The Musical, og har siden da spillet store roller over hele landet. Han har medvirket i filmen Swinger som Patrick, og tv-serierne Broen som August Rohde, Lærkevej som Niklas, Mercur som Bent Werther og Limbo som Jack. Han har desuden lagt stemme til et utal af tegnefilm bl.a som Klatremus i Dyrene i Hakkebakkeskoven, og Ian Lightfoot i Pixar filmen Fremad.


Sang, Dans, Drama – hvad som helst!

I min undervisning fokuserer jeg meget på at skabe et trygt rum blandt elever, hvor det at fejle ikke bare bliver accepteret – det bliver værtsat. Min undervisning er naturligvis tilpasset til den givne aldersgruppe men fælles er, at hvis man gerne vil blive bedre til stå foran andre og optræde, så kræver det at man ikke er nervøs for at gøre noget forkert hele tiden. I drama arbejder jeg specifikt med koncentration og afslapning gennem fysisk improvisation. I Dans handler det aldrig om trin i mine timer men om følelser og frihed i bevægelse. Vi improviserer meget og arbejder med impulser. I sang arbejder vi enten med specifikke solosange (det er typisk de lidt ældre elever), eller vi arbejder med at synge som et kor dvs. at kende sin individuelle rolle i en korsammenhæng, men samtidigt lære at fornemme hvordan vi kan blive en helhed sammen i et kor

Sandra Bothmann, Sanger & skuespiller
Sandra Bothmann, Sanger & Skuespiller

Sandra (SB) er sanger, skuespiller og stemmeskuespiller. Hun har lagt stemme til mere end 80 tegnefilm bl.a. som Dansekat i LEGO Movie 2, og skal i foråret 2022 medvirke i teaterkoncerten Sigurd Barretts "Danmarkshistorie" på bl.a. Musikhuset Aarhus som datteren Sofie. Sandra er desuden gammelt eventyrbarn og var med i forestillingerne da Eventyrteatret spillede på Det Ny Teater.

Sang 
Leg er for mig basis for alt kreativt arbejde, der vil derfor i alle mine øvelser være et element af leg. Vi skal arbejde med sangteknik, solosang, sangdramatik og med musik- og rytmeforståelse. I skal også arbejde i grupper, hvor I selv skal være kreative og lave jeres egne små sangperformances. Der vil fokus på musicals, men I har også mulighed for at vælge andre genrer, når vi skal arbejde med solosang og dramatisk udtryk.

Danseundervisning

Mette Soldan underviser i dans på Eventyrteatrets Dramaskole
Mette Soldan, koreograf og danser

Mette Soldan (MS) er uddannet danser og koreograf hos Move og har desuden gået på Den Ny Dramaskole og Martin Spang Olsens Stuntskole. Hun er også uddannet musiklærer og underviser i sang og klaver. Mette arbejder som freelance koreograf og danseinstruktør for forskellige teatre, senest særforestillinger i Wallmans og Teater Bremen samt børneoperaen ’Godnat min skat’ på Folketeatret og show til Bella Centrets store scene.  Desuden underviser Mette i dans på Skuespillerakademiet og Dragør Showakademi. Mette har også været koreograf på flere af Eventyrteatrets shows og musicals, senest De Vises Sten i oktober 2014 og turneversionen i 2015.

Dans
Jeg vil arbejde med elevernes evne til selv at udforske kroppens udtryksmuligheder. Vi skal gennem improvisationer, koreografier og tekniske øvelser træne denne disciplin. Genrerne vi arbejder med vil hovedsagelig være ballet, jazz, modern og musical.

Josephine Ellefsen underviser på Eventyrteatrets Dramaskole
Josephine Ellefsen, danser

Josephine (JE) er uddannet fra Central Musical Theatre School i 2020. Derudover har hun gået på Eventyrteatret fra 2006 til 2015, samt spillet forestillinger på Det Ny Teater og Folketeatret. Sidenhen har Josephine være med i "Mamma Mia!" i Koncertsalen i Tivoli, som swing og cover. Når Josephine ikke underviser på Eventyrteatret, underviser hun i Hip hop, disco, commercial og heels, på en danseskole, og bruger mange timer i studiet, hvor hun dubber tegnefilm og serier.

Dans
I min danseundervisning kommer jeg til, at fokusere meget på grounding - noget eleverne også kan bruge i deres skuespil og sang. Derudover vil jeg arbejde meget med det dramatiske og tekniske udtryk i forskellige stilarter. Det er vigtigt for mig, at eleverne føler sig trygge i dansesalen, og at det skal være både sjovt og lærerigt."

Silje Reichert Aas underviser i dans på Eventyrteatrets Dramaskole
Silje Reichert Aass, sanger, danser og koreograf

Silje (SA) er uddannet fra Sceneindgangens Versatile Dance Education i 2015 med linjefag i musical og moderne dans. Siden har hun fortsat sin uddannelse med en BA og igangværende KA i Teater- og performancestudier på Københavns Universitet, hvor hun arbejder med fokus på dans, sang og bevægelse. Silje er gammelt eventyrbarn og har spillet en række større roller i Eventyrteatrets forestillinger, her nok bedst kendt som én af de tre hesperider/æblepiger i "Herkules". Senest har Silje i 2019 været instruktør for Den Eventyrlige Parade og koreograf på Eventyrteatrets juleshows.

Dans
I min danseundervisning er der fokus på at kunne fortælle en historie med kroppen. Vi skal arbejde danseteknisk inden for forskellige stilarter med fokus på gulvøvelser og improvisation i tillæg til koreografier med et specifikt narrativ. Det er målet at styrke elevernes forståelse for dansens rolle og deres evne til at udtrykke dette. Dans skal være sjovt med plads til fejl, vi kan lære af. Min fremmeste opgave er at styrke elevernes selvopfattelse gennem dans og bevægelse og lære dem at turde udfordre, hvad de tror, de er i stand til.

Tara Toya - underviser på Eventyrteatrets Dramaskole
Tara Toya, danser

Tara Toya (TT) er uddannet fra Performing Arts School i 2012. Tara underviser også på Skuespillerakademiet og har medvirket i mange forestillinger i Danmark samt i udlandet, bl.a. Tarzan, Spamalot, Elf, Mamma Mia, Hairspray, Grease og Shrek, både som større roller og som en del af ensemblet. Lige nu arbejder hun på Flashdance, hvor hun spiller Tess og er understudy på hovedrollen Alex. Desuden har hun 20 års erfaring med dubbing af tv-serier, live action film og -serier, radiospots og reklamer. Tara er tidligere eventyrbarn og har medvirket i mange forestillinger samt koreograf på nogle af teatrets juleshows og senest på julestykket Julekortet.

Dans
I mine timer er der fokus på egen personlig kreativitet, styrke og ikke mindst: udstråling. Hvordan får vi os selv til at fremstå på den bedst tænkelige måde? Vi arbejder med at få koreografien til at passe til den individuelle elev, således at man tager sig bedst ud til f.eks. auditions. Desuden træner vi hjernen og indlæringen ved at lære koreografier hurtigt og så bare give et skud. Det handler ikke om at levere noget helt perfekt, men i højere grad om, hvad eleverne selv kan få ud af det materiale, de får stukket i hånden

Teaterteknik-, sminke- og kostumeundervisning

Nina Samuelsen underviser i sminke på Eventyrteatrets Dramaskole
Nina Samuelsen, make-up artist

Nina Samuelsen (NS) er uddannet make-up artist på Art of Style and Make-up i 2008. Desuden har hun som pædagog arbejdet med børn og unge i ca. 15 år, hvor teatersminkning har spillet en væsentlig rolle i bl.a. teaterstykker og musicals. Nina har stået for make-up og styling på film og teater og har desuden lavet forskellige make-up jobs på tv og undervist på ungdomsskole. Nina har været sminkør på Eventyrteatret siden 2008.

Sminke
Eleverne er teknisk på meget forskellige niveauer, hvilket jeg vil forsøge at imødekomme, bl.a. ved at sørge for, at alle har helt styr på deres basisteknikker, inden vi springer ud i noget mere avanceret. Det er en udfordring at få skruet undervisningen sådan sammen, at de mere "garvede" elever ikke keder sig og de nye ikke mister modet, fordi niveauet er for højt. Derfor forsøger jeg så vidt muligt, at give eleverne individuelle udfordringer indenfor den samme ramme, med udgangspunkt i den enkeltes kunnen. I samarbejde med Eventyrteatrets kostumier, Christine Brincker, finder jeg ud af, hvad der skal sættes mest fokus på i undervisningen, i forhold til hvilke stykker der sættes op.

Christine Brincker, kostumedesigner på Eventyrteatret
Christine Brincker, kostumedesigner

Christine (CB) er uddannet beklædningsformgiver fra Danmarks Designskole 1991 og har siden arbejdet både med kostumer og design af almindelig beklædning. Christine har tegnet og lavet kostumer til flere store egnsteaterforestillinger og har i 2005 arbejdet som kostumekoordinator på Kulturhavn. De sidste 18 år har Christine designet kostumerne til alle Eventyrteatrets forestillinger og shows og ledet Den Eventyrlige Systue med adskillige frivillige medarbejdere.

Kostume
For en skuespiller er kostumet et arbejdsredskab. Undervisningen i kostumer vil derfor tage udgangspunkt i, hvordan man håndterer dette arbejdsredskab. Vi vil se på mange forskellige kostumer, kostumedele, parykker og hovedbeklædninger for at lære, hvad de kan, og hvordan man håndterer dem. Derudover skal vi beskæftige os med kropsholdning og udstråling og hvordan man bærer sit kostume, så det virker naturligt i forhold til ens rolle og bevægelser som helhed.

Susanne Vognstrup leder af Eventyrteatret
Susanne Vognstrup , Teaterleder

Susanne (SV) grundlagde Eventyrteatret i 1991 og har igennem årene instrueret adskillige shows samt forestillingen 'Jorden rundt i 80 minutter' i Cirkusrevyen 1993. Susanne grundlagde også Eventyrteatrets Dramaskole i 1992 og underviste de første år i sang. Siden har Susanne stået for mange auditions både i Eventyrteatret og på andre teatre.

Takt og Tone
Undervisningen tager udgangspunkt i shows og arrangementer, herunder 'Takt og Tone' og Dramaskolens motto: 'Det kræver talent, at have talent'. Der er fokus på betydningen af god opførsel og hvordan man begår sig, når man er ude som skuespiller. Desuden vil jeg undervise i, hvordan man går til auditions både på teatre, film og tv og til eksamen - altsammen baseret på en generel præmis om, at det er 20 procent talent og 10 procent held og 70 procent hårdt arbejde!

Andre og tidligere tilknyttede lærere

Jakob Stenz - underviser på Eventyrteatrets Dramaskole
Jakob Stenz, sanginstruktør og voicecoach

Jakob Stenz (JS) er uddannet fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og har efterfølgende arbejdet som underviser på musikskoler og aftenskoler, som akkompagnatør for mange solister og som korleder. Desuden har Jakob spillet i et utal af orkestre inden for vidt forskellige stilarter og været pianist ved teaterforestillinger på Café Liva, Fiolteatret og Teatret ved Sorte Hest. m.fl. Jakob har videreuddannet sig til Logopæd med fokus på stemmeproblemer og er desuden uddannet i Stemmerehabilitering af sangere hos Anne Rosing samt Certified Master Teacher i Estill Voice Training.  I flere år har Jakob også været sanginstruktør på Eventyrteatrets musicals og shows samt Musicalteatrets forestillinger.

Sang
Jeg vil gerne afmystificere sangundervisningen. Stemmen er et instrument, som kan bruges på mange forskellige måder. I min optik er alle teknikker gyldige og brugbare, så længe de ikke skader stemmen. Jeg har dog en forkærlighed for det videnskabeligt funderede og er inspireret af Jo Estill, Anne Rosing, klassisk sangteknik samt flere talepædagogiske og retoriske teoretikere. Min undervisning er baseret på, at eleverne skal kunne honorere de mange forskellige stemmekrav, teaterverdenen kan finde på at stille: både ensemblesang og solistpræstationer inden for forskellige stilarter som rock, pop, musical, og klassisk.

Tomas Ambt Kofod
Tomas Ambt Kofod, sanger og skuespiller

Tomas Ambt Kofod (TAK) er uddannet skuespiller, og har i 20 år spillet hovedroller i et hav af musicals, lige fra Phantom of the Opera til Jekyll & Hyde, som han i 2016 opnåede en Reumert-nominering for, som årets bedste mandlige skuespiller.

Dramaundervisningen

Tomas underviser ud fra det princip, at det er publikummerne der bærer historierne, følelserne og minderne og i sig. Alt det kan man vække til live i dem, men kun ved at stå ærligt og utildækket på scenen. Det kan være svært, men med stor nænsomhed hjælper han hver enkelt til at skrælle alt det unødvendige af, så det kun er den ægte - og dermed uimodståelige - fortælling, der står tilbage. Alle kan gøre det, hvis de tør! For det kræver en vis portion mod!

Mathias Sprogøe Fletting, Skuespiller
Mathias Sprogøe Fletting, Skuespiller

Mathias Sprogøe Fletting (MSF), uddannet skuespiller fra Skuespilleruddannelsen i Aarhus i 2016.

Har arbejdet som freelance skuespiller i København siden og haft 1 år i ensemblet på Odense Teater. Har medvirket i bl.a. Robin Hood, Skatteøen og Den Politiske Kandestøber på Folketeatret. På Odense Teater har han bl.a. medvirket i Mio min Mio og Anna Sophie Hedvig. Han har derudover medvirket i mindre roller på tv og lavet en del tegnefilms-dubbing.

Drama

Noget af det jeg elsker mest ved at spille teater er, at låne en andens krop og sind i et øjeblik. At få lov til at gøre ting, som jeg aldrig selv ville gøre. Mærke hvad det gør ved kroppen hvis man er genert, stærk, stolt, bange, forelsket.

Gennem improvisationer og lege skal vi styrke vores forestillingsevne. Vi skal prøve hvordan det føles at gå, stå og snakke på en anden måde end os selv. Og se hvad det gør ved en karakter og den måde man siger tekst på.

Lars Hjøllund
Lars Hjøllund, skuespiller

Lars Hjøllund (LH) er uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 2007 og har bl.a. medvirket i Jul i Gammelby og Terrorisme på Odense Teater. Han har også medvirket i Dyveke på Det Danske Teater (2008), Alt om min mor på Folketeatret (2009) og Mamma Mia! (2010).

Har desuden medvirket i tv-serierne 2900 Happiness og Lærkevej. Har medvirket i Ganløserevyen i 2012, 2013 og 2014.

Nadin Reinees - underviser på Eventyrteatrets Dramaskole
Nadin Reinees, danser

Nadin Reinees (NR) er uddannet fra Performing Arts School i Sverige 2010. Siden da har hun medvirket i flere forestillinger, også i udlandet, bl.a. ‘Mamma Mia’, ‘Dirty Dancing’, 'Saturday Night Fever’, ‘Elf’, ‘My Fair Lady’, ‘Prince of Egypt’ mm. Nadin er tidligere Eventyrbarn og har undervist i dans på bl.a. Snoghøj, Stepz, Copenhagen Dance Space, Sceneindgangen, Scenekunstskoler, Central Musical School og Jacks Studio.

Dans
Som performer er det vigtigt at kende sin krops muligheder og begrænsninger og være klar over, hvordan man bedst bruger den i forskellige sammenhænge. Derfor vil mit formål med undervisningen først og fremmest være at give eleverne en større kropsforståelse og derefter vise, hvordan de kan bruge denne viden, når de skal indøve og formidle nye koreografier.
Bevægelse, sang og skuespil går hånd i hånd, og for mig er det vigtigt, at deres arbejde i dansesalen kan videreføres og hjælpe dem i de andre elementer. På lige fod med stemmen kan kroppen fortælle mange historier, og da alle kroppe er forskellige og ændrer sig, så bliver den enkeltes præstationer også altid unikke, og det vil jeg gerne hjælpe eleverne med at forstå og tage vare på.

Malin Astor - underviser på Eventyrteatrets Dramaskole
Malin Astor, koreograf og danser

Malin Astor (MA) er uddannet fra Performing Arts School i Sverige og har medvirket i flere store musicals, bl.a. "My Fair Lady", "Beauty and The Beast" og "Cats" på Det Ny Teater og "fame" på Nørrebro Teater samt som sanger og danser i Walmanns Salonger i Sverige. Desuden har Malin været koreograf på Eventyrteatrets tre juleshows i 2017 og musicalen "Oliver" på Rearview Teater i 2016.

Dans
Det er vigtigt, at man får de basale færdigheder på plads for at kunne udvikle en god og grundlæggende danseteknik. Målet er at alle i uge 16 skal kunne beherske de grundtrin, rutiner og øvelser, vi har arbejdet med. Vi vil også arbejde med forskellige stilarter som fx. musical dans,contemporary jazz og commercial jazz. Endelig vil vi øve os i evnen til at beherske sang og dans på engang. Jag ser alle som individuelle personer og vil tilrettelægge undervisningen, så de alle får det bedste ud af det ud af det, på trods af niveauforskel. De forskellige grundøvelser vil blive lagt ud på VIP!  

Bo Skødebjerg - lærer, instruktør og manuskriptforfatter på Eventyrteatret
Bo Skødebjerg, skuespiller, instruktør og manuskriptforfatter

Bo Skødebjerg (BS) er uddannet fra Statens Teaterskole. Efter seks år på Aalborg Teater har Bo siden 1994 arbejdet som freelance skuespiller, dramatiker, instruktør og stagefight-instruktør. Bo har i flere år undervist i stagefight og drama på Dramaskolen og instrueret en lang række af Eventyrteatrets musicals, senest 'Den Magiske Maske' og 'Julekortet' i  2018, som han også havde skrevet.

Drama
Dramaundervisning skal være sjovt! Ved hjælp af indlevelse og fantasi arbejder vi med de tre grundelementer: Figur, rum og forløb. Man kan spille en anden end sig selv, man kan opbygge et fiktivt rum og være involveret i et forløb. For mig handler det om evnen til at kunne gøre flere ting på én gang. Vi gør det hele tiden – uden at skænke det en tanke. Taler, mens vi tænker – arbejder, mens vi tænker – arbejder, mens vi taler og tænker. Jeg tror på, at dramaundervisningen er med til at give tillid til egne evner. Jeg tror også, at fællesskabet omkring drama og dét at udtrykke sig kreativt, er et vigtigt led i børnenes udvikling.

Jeg vil i år fokusere på, hvordan man opbygger en figur. Vi skal arbejde med de helt fundamentale byggesten, der skal bruges til at skabe en rolle, der er interessant og fungerer foran et publikum. Det bliver udfordrende, intenst og helt sikkert vanvittig sjovt.

Rikke Buch Bendtsen lærer på Eventyrteatrets Dramaskole
Rikke Buch Bendtsen, sanger og skuespiller

Rikke Buch Bendtsen (RBB) er uddannet fra Malmø Musical Academy 1999. Siden har Rikke medvirket på bl.a Århus Teater, Ålborg Teater, Odense Teater. Tivolis Koncertsal, Glassalen, Østre Gasværk, Det Ny Teater og Bellevue Teater. Blandt hovedrollerne kan nævnes Anita i 'West Side Story', Carmen Diaz i 'Fame', Roxie i 'Chicago' og Donna og Tania i 'Mamma Mia'. Rikke er også en erfaren revyskuespiller og har bl.a. medvirket i Ganløse Revy, Rottefælden, Sønderborg Sommer Revy, Rødvig Revy Perler, Menstrup Revyen. I 2019 medvirker Rikke bl.a. i Nykøbing F Revyen og på Bastionen i Nyborg. I år har Rikke også 25 års jubilæum med sit lille diskoorkester 'Diskofil' med flere end 350.000 solgte album og 8 guld- og platinplader.

Sang
Jeg glæder mig til at arbejde sammen med børn og unge, der har den samme fest som jeg med at gøre det, de rigtigt godt kan li’. Vi vil arbejde med fortolkning af sange. Og med hvordan vi bedst får fortalt historien. Vi vil gå efter at glemme os selv så udtrykket blir så ægte som muligt.

Maria Lund Rasmussen er danselærer og koreografassistent på Eventyrteatret
Maria Lund Rasmussen, koreografassistent og danselærer

Maria (MR) har danset, siden hun var 3 år. Hun er uddannet fra International Dance Academy 2017, hvor hun bl.a. var 3 måneder i Los Angeles og danse på Millenium Dance Complex og Debbies studio. Siden er hun begyndt at undervise på Pejsegaarden. Maria tager mange privattimer for at udvikle sig,bl.a. hos Silas Holst og Morten Kjeldgaard. Ved siden af dansen er Maria statist i tv serier og film. I 2019 var Maria  koregrafassistent på Eventyrteatrets musical "Skovens Dronning".

Dans
I mine timer skal der være plads til, at man kan grine og have det sjovt. Samtidig skal vi arbejde seriøst med dansen, hvor der er plads til udvikle sig, få viden og råd som man kan bruge i fremtiden. Jeg ser alle elever som individuelle personer og vil tilrettelægge dansene, så alle får det bedste ud af det ud af timen, på trods af niveauforskel. I mine timer kommer vi til at arbejde med danse, hvor vi har fokus på performance og dansepladser.

Julie Kongsbak underviser på Eventyrteatrets Dramaskole
Julie Kongsbak, skuespiller og dramalærer

Julie (JK) er uddannet skuespiller med fundament i den russiske Stanislavskji-metode. Udover at arbejde som skuespiller på film og teater har Julie været instruktør for unge og børn. Desuden er Julie uddannet pædagog og Cand. Pæd. Psyk. med speciale i “Skuespilteknik som livsmestringsredskab”. Det har været grundlaget for at arbejde som selvstændig konsulent og coach med skoleelever, ledere, arbejdsledige, tillidsrepræsentanter og konsulenter. De sidste 2 år har Julie også undervist på Campus Carlsbergs pædagoguddannelse med fokus på drama og kreativitet.

Drama
For mig er Eventyrteatret et fantastisk kreativt sted for børn og unge. At arbejde med drama er allerførst sjovt og udviklende, og jeg tror på kreativitetens kraft: at den rummer stor læring, som vi også kan bruge i andre sammenhænge i vores liv. “Dit udtryk er mit indtryk!" Som skuespiller skal du bruge dig selv til at fortælle en historie, publikum kan blive berørt af. Og du når bedst dit publikum, når du er tilstede på scenen og spiller organisk og naturligt. Derfor er det vigtigt for mig at få det unikke og det individuelle frem i hver skuespiller, og få dét til at spille sammen med de andres.

Sara Ekander Poulsen, underviser på Eventyrteatrets Dramaskole
Sara Ekander Poulsen, sanger, skuespiller og dubbinginstruktør

Sara begyndte sin karriere i Eventyrteatret i 1992 som en af de allerførste eventyrbørn. Det førte senere til en uddannelse på Performing Arts School i Gøteborg, og siden har Sara medvirket i musicals, revyer og dinnershows for bl.a. Fredericia Teater, Folketeatret, Det Kongelige Teater og One and Only Company. Sideløbende har Sara medvirket i flere end 300 dubbing-produktioner og arbejder desuden som dubbing-instruktør.

Sang 
Når man laver musicals, er det vigtigt at være i stand til at formidle en historie og forskellige følelser. Vi skal arbejde med, hvilke redskaber vi kan bruge for at få vores budskab ud over scenekanten.

Betty Uldall underviser på Eventyrteatrets Dramaskole
Bettie Uldall, skuespiller, danser og koreograf

Bettie (BU) er uddannet på Performing Art School i Sverige i 1995. Siden har hun arbejdet både som danser, sanger, skuespiller og koreograf i musicals og revyer. Bettie har også været koreograf på flere af Eventyrteatrets musicals. Sideløbende har Bettie undervist både børn og voksne i sang, dans og skuespil.

Dans
Min undervisning begynder altid med opvarmning og grundteknik. Herefter arbejder vi med danse-stilarter indenfor musicalgenren. Det er vigtigt, at eleverne bliver omstillingsparate og får et grundlæggende kendskab til de rigtigt mange danse-stilarter, man kan komme ud for i professionelle musicalproduktioner. Desuden arbejder vi med at få karakter og sang til at hænge sammen med koreografien. Min fornemste opgave er, at få eleverne til at tro på sig selv og deres styrker, så de igennem dans og bevægelse kan blive den bedste udgave af sig selv.

Maria Hanke underviser på Eventyrteatrets Dramaskole
Maria Hanke, sanger og sangpædagog

Maria (MH) er uddannet sanger og sangpædagog fra konservatoriene i Haag, Amsterdam og København. Hun debuterede fra solistklassen på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium 2006. Hun er en alsidig kunstner og kunstformidler med bred erfaring, både som solist, ensemblesanger og korist. Maria har bl.a. sunget i renæssance-kvartet, på Den Jyske Opera, på festivaler med ny musik i USA og i The Phantom of the Opera på Det Ny Teater, og for tiden arbejder hun med eksperimenterende opera i gruppen Sew Flunk Fury Wit.

Desuden har Maria undervist i sangpædagogik på Det Jyske Musikkonservatorium og i sang på Statens Teaterskole samt privat. Som Artist in Residence hos flere virksomheder og læreanstalter har hun arbejdet med formidling af kunsteriske metoder i erhverslivet. Maria er medlem af foreningen Elfenbenstaarnet, der producerer musikforestillinger; her har hun virket både som producent og sanger, bl.a. i operaforestillingen "Kvindekævl". Desuden har hun sit eget formidlingsprojekt "Operaens Kvinder" der i flere sæsoner har kørt som en åben workshop med udgangspunkt i operalitteraturens store kvindeskikkelser. I forbindelse med projektet har hun udgivet en tilhørende CD med de relevante værker. For tiden projekterer hun et nyt lignende projekt med arbejdstitlen "Operaens Kvinder 2".

Sang
Jeg tror på den naturlige tilgang til (kroppen og) stemmen samtidigt med at vi paradoksalt nok vil have den til at kunne optræde og vise særlige kunster frem på bestemte måder og tidspunkter. Ikke desto mindre er det en naturgiven ting at lave lyd med stemmen. De helt basale reflekser, vejrtrækningen, holdningen, glæden ved at udtrykke sig gennem stemmen og ‘lave en masse larm’ er dele af det at synge. I undervisningen kultiveres elementerne, så øvelserne og sangene sidder på rygmarven. Jeg vil give eleverne gode vaner og rutiner, som giver dem en grundig og sund basisteknik og som de kan bruge resten af livet. Jeg går meget op i vokal hygiejne og at fundere sangteknikken i kroppen. Det er vigtigt, at de unge sangere lærer at passe på deres egen stemme, så de med tiden selv kan varme op, øve sig, holde sig i gang og stadig kunne “levere varen” næste dag og dagen efter og dagen efter igen. Vi skal synge flerstemmigt, solosang og lære at være backing for hinanden lige som vi skal synge sange, kanoner og korsatser på dansk og engelsk.

Nanna Kampp Villumsen underviser i dans på Eventyrteatrets Dramaskole 2020
Nanna Kampp Villumsen, danser og koreograf

Nanna Kampp Villumsen (NKV) har danset siden hun var helt lille. Hun er tidligere eventyrbarn og har i sin barndom og ungdom medvirket i mange forestillinger. Hun har beskæftiget sig en del med musical siden hos bl.a. Teatret Gorgerne, som hun også har været koreograf for – senest på forestillingen ”Chicago” i efteråret 2019. Derudover har hun brugt tid i Paris ved Flow Dance Academy for at dyrke de urbane stilarter. Nanna arbejder nu både som skolelærer samt underviser og koreograf og optræder løbende. Nanna har faste timer hos Jacks Studio, hvor hun underviser i adskillige stilarter inden for træning, teknik og dans.

Dans
I mine timer vil vi have fokus på danseglæde, som smitter. Man er ikke i tvivl, når man ser børn og unge, der elsker at stå på scenen og udtrykke sig, lige meget hvad de udtrykker sig gennem. Det vil jeg gerne have frem i eleverne. Dans for mig er en kombination af teknik, groove og følelser. Derfor arbejder vi med at veksle mellem skarpe og bløde bevægelser, forskelligartede udtryk og følelser i musikken.

 

Laura Helmersen underviser i dans på Eventyrteatrets Dramaskole 2020
Laura Helmersen, danselærer

Laura er uddannet på Iwanson International School of Contemporary Dance i München, Tyskland. Siden har hun arbejdet som freelance danser og koreograf på bl.a. Wallmans, Tivoli, Copenhagen Pride og Danmark har Talent. Laura har for nyligt startet hendes egne workshops med forskellige fokuspunkter, og arbejder fortsat freelance rundt i Danmark.

Dans
I min undervisning skal der være plads til, at man ikke kan alt - men at man kan lære alt. Som underviser er jeg energisk og sætter en ære i, at mine elever skal turde kaste sig ud i ting og ikke give op. Jeg vægter teknikken højt, da det er en enormt vigtig base at kunne vende tilbage til. Mine elever skal føle, at de allesammen er individer med helt særlige superkræfter!

Regina Sloth underviser i drama på Eventyrteatrets Dramaskole
Regina Sloth, Musicalperformer

Regina Sloth (RS) er tidligere eventyrbarn og er uddannet ved Skuespillerakademiet i København og fra Den Danske Scenekunstskole, Musicalakademiet i Fredericia. Som performer har hun bl.a. medvirket i musicalforestillingerne ”9 to 5”, ”Tarzan”, ”Chess” og ”Klokkeren fra Notre Dame”. Desuden har Regina været instruktørassistent på ”Urine Town” på Fredericia Teater og instruktør på ”I Want You” på Køge Gymnasium.

Drama
I min dramaundervisning er det overordnede formål at skærpe elevernes fokus, opmærksomhed, empati og forståelse af den sammenhæng, de selv og deres holdkammerater befinder sig i - både på og uden for scenerummet. Blandt de vigtigste læringsmål er, at eleverne opnår større selvindsigt og bevidsthed om deres egen ”rolle” i scene- og holdarbejdet, at give dem flere muligheder som dynamisk lyttende spiller samt at skærpe deres impulser, følelser og sensitivitet i spillet. I en række øvelser træner vi den grundlæggende fornemmelse af rum og krop - blandt andet i ordløse øvelser, hvor de skal udtrykke udvalgte elementer fra naturen med deres krop. Deres arbejde bliver kommenteret af holdkammeraterne, og på den måde får eleverne mulighed for at opleve sig selv i en ny form, der har til formål at udvide deres muligheder som spillere.

Louise Schouw - underviser på Eventyrteatrets Dramaskole
Louise Schouw, skuespiller og instruktør

Louise Schouw (LS) er uddannet skuespiller og har de sidste mange år mest arbejdet som instruktør og teaterchef. Hun har bl.a. instrueret 'Sigurds Danmarkshistorie' på Det Kgl. Teater og 'Turisterne' på Vendsyssel Teater og har på sit eget teater bla. instrueret 'Vitello' og 'Villads fra Valby'- forestillinger som har spillet over 500 gange over hele landet. Louise er vant til at instruere store grupper af mennesker og har iscenesat 13 store udendørsforestillinger, bla. 4 år på Frederikssund Vikingespil.

Drama
Med udgangspunkt i teatrets virkelige verden, arbejder vi med troværdighed, hjerte, kropsforståelse og kontakten til dig selv, dine medspillere og publikum. Hvordan virker du overbevisende på en scene? Og hvordan materialiserer du din historie? Desuden arbejder vi med, hvordan din stemme kan skabe forskellige karakterer. Det skal være sjovt at spille teater. Derfor skal undervisningen både være lærerig og en sjov oplevelse med dig selv som værktøj.

Thomas Mark, Danser
Thomas Mark, Danser

Thomas Mark (TM) startede med at danse da han var 6 år, og flyttede fra Danmark til London hvor han er uddannet danser fra ”The Urdang Academy” 2012-15.

Han har været danser for Disneyland Paris i ”Mary Poppins” og ”25th anniversary show”, medvirket i forestillingerne ”Beauty and the Beast” og ”Jack and the Beanstalk” i Derby, England, danset i showet ”Paris je t’aime” på den 120 år gamle cabaret ”La Nouvelle Eve” i Montmartre i Paris, og har fra 2019-2021 medvirket i ”Spillemand på en Tagrryg” og ”Oliver!” på Det Ny Teater i København.

Imellem selv at stå på scenen har han undervist Ballet og Jazz, bl.a. på Sceneindgangens 1-årige danse uddannelse, KSI og FOF.

Dans 
I mine timer vil jeg hovedsageligt undervise i teknisk jazz, at have stærk teknik og være komfortabel med tekniske elementer åbner en op til at kunne udtrykke sig bredere, og lære koreografi nemmere. Hvilket er en stor fordel uanset om man er danser eller musicalperformer, der vil også indgå afstikkere til ballet. Den anden del jeg ligger meget vægt på, uanset om jeg underviser begyndere eller professionelle, er selvstændighed og at opbygge selvtillid. Så vi vil arbejde med at lære en jazz koregrafi i hver time, som eleverne så vil danse i mindre grupper til sidst, så de bliver komfortable med sig selv og danse foran andre.

Christian Bergman
Christian Bergman, skuespiller

Christian Bergman (CB) er uddannet fra Skuespilleruddannelsen ved Den Danske Scenekunstskole i Odense 2008-12 og Akademiuddannelsen i Ungdoms- og Voksenundervisning 2012 fra Metropol. Han havde sin debut på Odense Teater som Helmar Bertrand i 'Duerne' og har på samme teater medvirket i 'Den Eneste Ene', 'Peace', 'La Dispute' og 'Jeppe på bjerget', 'Don Carlos' på Det Kgl. Teater, 'Bottom Rocks' på Teater ZeBU og har siden 2014 spillet Hamlet i Prins H. Univers på HamletScenen på Kronborg. Christian lægger også stemme til tegnefilm og radiodrama og medvirker i 2016 i tv-serien 'Bedrag'  på DR1. Udover at undervise i drama på Skuespillerakademiet driver Christian teater- og kursusvirksomheden Delarte, hvor han holder kurser i nonverbal kommunikation for erhvervslivet. Christian er tidligere elev på Eventyrteatret og har spillet flere forskellige roller, bl.a. Prins Hvidbjørn i 'Østen for Solen og Vesten for Månen'.


Drama 

Jeg vil i min undervisning pointere fokus, sanselighed og timing. Det er min hensigt at eleverne skal forstå effekten af et konstant kropsligt udgangspunkt. Ligegyldigt om man skal stå stille eller ej. Følelser bliver skabt i kroppen og kommer til udtryk i et ansigtsudtryk, en bevægelse, eller blot en blikretning. Når vi overlader det dramatiske arbejde til kroppen, sanserne og intuitionen, slipper vi vores forfængelige fokus fra os selv, og vi bliver mere frie og ærlige.

Peter Holst Beck
Peter Holst-Beck, sanger og skuespiller

Peter Holst-Beck (PHB) er skuespiller, sanger, producer og dubber samt en erfaren instruktør og underviser. Det har gennem årene ført til adskillige opgaver med både voksen- og børneteater, revyer og musicals. Peter har i mange år været leder af et teater og har haft sin egen revy. Desuden har han været kunstnerisk leder for "Korsbæk på Bakken" som han udviklede i et tæt samarbejde med Lisbet Dahl, DR og Lise Nørgaard, og i sommeren 2016, stod han i spidsen for fejringen af 400 års jubilæet for Shakespeare hvor han producerede og skrev "Hamlet Live" til Kronborg Slot.

Som sanger er Peter elev af den verdensberømte engelske sanginstruktør Ian Adams, som var med til at skabe musicalrevolutionen i Danmark. Ud over det sangtekniske, var Ian især kendt for arbejdet med formidlingen og nuancerne i udformningen, hvilket Peter også vil have fokus på i sin undervisning.

Sang

Vi vil arbejde med en god opvarmning, da en sund sangstemme hænger sammen med at kunne mærke og bruge sin krop. Eleverne vil lære en række sangtekniske øvelser, som er med til at udvikle, styrke og strække deres stemmer. Det skal være sjovt at synge. De vil lære at udtrykke sig gennem sang og fortælle en historie, som gør det interessant og personligt. 

Anna Britt H. Mathiassen underviser på Eventyrteatrets Dramaskole
Anna Britt H. Mathiassen, sanger og sanginstruktør

Anna Britt er certificeret underviser i Komplet Sangteknik og har arbejdet professionelt med teater og film siden 1993. Anna Britt har bl.a. medvirket i ’Atlantis’ og ’Miss Saigon’ på Østre Gasværk Teater.

Desuden er hun med i flere professionelle vokalensembler og medvirket på flere cd-udgivelser, bl.a. ’Når far og mor får tid’ med sange af Ib Spang Olsen og Halfdan Rasmussen. Anna Britt har været sanginstruktør på flere af Eventyrteatrets musicals, og hendes mission er at give børnenes talent og potentiale de bedst mulige betingelser for at udfolde sig.

Sang

Mit overordnede mål er, at eleverne får et øget sangligt selvværd, øget stemmekontrol samt en større appetit på at udfordre deres stemmes mange udtryksmuligheder. Til dette formål anvender jeg primært evidiens-baserede teknikker og teorier.



I timerne med de yngste elever har jeg særligt fokus på:
- Sammenhængen mellem stemme og krop, hvor vi gennem øvelser og sange erkender at stemmen er et både luftbåret, individuelt, alsidigt og meget påvirkeligt instrument.
- Det tillidsfulde læringsrum, hvor vi træner i, hvordan vi bliver hinandens bedste ’sangkollegaer’.
- Opvarmning af krop og stemme.
- En smidig stemme, hvor vi udvider stemmens rækkevidde og egaliserer klangen ved at forbinde midter-lejet med de lave- og høje lejer.
- Musikalitet, intonation og scenisk nærvær, som vi bl.a. træner ved at optræde for hinanden
Alle skal være aktive og have mulighed for udfordringer, der passer til deres niveau. Vi arbejder primært med kanonsange, der fremføres i mindre grupper med plads til de, der ønsker at synge solo også. Der lyttes aktivt til hinandens gruppefremførelser og der gives efterfølgende konstruktiv feedback. 

Le Münster-Swendsen
Le Münster-Swendsen, skuespiller

Le Münster-Swendsen (LMS) er autodidakt skuespiller og begyndte sin professionelle karriere i 1983. Fra 1983 - 89 var hun en fast del af skuespiller-ensemblet hos Teatergruppen Dueslaget i Helsingør, og i 1989 valgte Le at blive freelance, hvilket hun har været siden. Sideløbende med sin karriere har hun modtaget undervisning i bla. skuespilteknik, krop, stemme/sang m.m.

Le har spillet børne-og ungdoms teater, revy, komedier, improteater, lavet tv og film, speaket reklamefilm og dubbet adskillige tegnefilm. Desuden har hun undervist børn og unge, lavet teambuilding og været konsulent for erhvervsfolk i forhold til kommunikation og kropssprog.

Drama

At spille teater skal være sjovt, men for at det kan være sjovt skal det tages seriøst. I skuespiltræningen af de yngre og nye elever, vil vi arbejde ud fra fire punkter: samspil, krop, stemme og tanker. Vi vil bla. træne samarbejde, at give og tage fokus, koncentration, opmærksomhed, tilstedeværelse i nuet/nærvær og bevidsthed om kropssprog.
Undervisningen vil foregå i et trygt miljø, hvor vi passer på hinanden, respekterer og bakker hinanden op og hvor ord som sammenhold, ansvarlighed, rummelighed, fællesskab, livsglæde og spilleglæde er i fokus. Undervisningen vil være tilpasset alder og erfaringsgrundlag.

Christine Guildal - underviser på Eventyrteatrets Dramaskole
Christine Guildal , sanger og sanginstruktør

Christine Guildal (CG) er cand.musicae i Klassisk Sang fra Syddansk Musikkonservatorium og har bla. studeret musik og sang ved Københavns Universitet, The Music Garden i New Jersey samt Julliard i New York. I dette forår er hun igang med en Voicecoach efteruddanelse ved Klaus Møller Voice Studio. I 2011 havde Christine debut som operainstruktør på opsætningen af operaen 'The Telephone' i Esbjerg. Hun har sidenhen skrevet og instrueret forestillinger for Dramaklubben Hyltesjow og fungeret som sanginstruktør for bl.a Tårnby musikskole og Taastrup Ungdomsskoles musicals. Derudover arbejder Christine som kirkesanger, fast solist i Musicalgruppen Highlights, synger en række solokoncerter rundt omkring i landet og underviser i solosang. Christine har arbejdet som sanginstruktør og paradeinstruktør på flere af Eventyrteatrets musicals, senest i efteråret 2017 som sanginstruktør i den anmelderroste familiemusical 'Kongen og Tiggertøsen' og i julemusicalen 'Julehjertet'.

Sang

Min undervisning tager udgangspunkt i Stemmeteori, Stemmefitness og Sang en masse.

Stemmeteori: Her udforsker vi stemmen som instrument og finder svar på spørgsmål såsom: Hvad sker der når vi synger? Hvad betyder støtte? Hvad er struben for en størrelse? Endvidere vil vi lave en stemmeanalyse af elevernes egne stemmer!

Stemmefitness: Til Stemmefitness omsættes teori til praksis. Vi træner og udvikler stemmen ved hjælp af øvelser, som styrker stemmens fleksibilitet og dynamik. Der vil være øve-filer, så eleverne kan øve sig hjemme, hvilket jeg forventer. Det er tilfredsstillende at øve sig og blive dygtig. Jeg tror på, at successer er noget, man forærer sig selv gennem hårdt slid!

Sang en masse:  Refererer til, at vi naturligvis skal synge en masse. Repertoiret står i år på solist- og korværket One day more fra Les Miserables, samt et uddrag af sange fra tidens mest hypede musical Hamilton. Jeg vil derfor allerede nu bede de elever, der skal have mig om at tjekke begge musicals ud!

Fokus i repertoiret vil være på det dramatiske udtryk og de flerstemmige passager, så eleverne styrkes i at holde deres egen korstemme.

Glæden ved musik er tonen i min undervisning. Jeg ser frem til mange skønne, sangglade stunder med jer.

Anna Rosengren, underviser på Eventyrteatrets Dramaskole
Anna Rosengren Bruun, sanger

Anna (ARB) har en bachelor i rytmisk sang fra Syddansk Musikkonservatorium i Odense og er i gang med sin kandidat på Rytmisk Musikkonservatorium i København. Her arbejder hun med at udvikle sig selv som sanger, kunstner og sangskriver og får undervisning i pædagogik. Anna har undervist i solosang og kor gennem mange år og nyder at arbejde med børn og unge i udvikling. For tiden er hun i gang med at skrive og komponere musik til et hendes debutalbum med musik for børn. Anna er vant til at optræde og stå på scenen sammen med sit band og sin vokalgruppe. Hun kommer med en frisk og energisk tilgang til undervisningen, og har en stor kærlighed til musikken.

Sang
For mig gælder det om at få det bedste frem i den enkelte elev. Min største opgave i sangundervisningen er at få skabt et trygt og sikkert rum, hvor der er plads til fejl, til leg og til at finde et personligt udtryk. Der vil blive lagt vægt på en god opvarmning og evnen at få stemmen til at arbejde sammen med kroppen på en sund og fornuftig måde. Derudover arbejder vi med sangteknik, rytmer, kanon/flerstemmig sang, tekstforståelse og med fortolkning af sange. I timerne vil eleverne komme til at optræde for hinanden, for at få en dybere forståelse af hvordan man formidler, skaber nærvær og puster personlighed ind i sin sang overfor et publikum.

Thure Lindhardt, Skuespiller

Thure (TL) er dansk skuespiller, han er uddannet fra skuespillerskolen ved Odense Teater i 1998.