Eventyrprisen


Siden 2014 er Eventyrprisen hvert år blevet tildelt et tidligere eventyrbarn, som har gjort sig særligt bemærket i kulturlivet. Fælles for modtagerne af Eventyrprisen er, at de alle har efterlevet teatrets motto “Det kræver talent at have talent”

Julie Christiansen – Eventyrprisen 2023

Julie Christiansen startede sin rejse på scenen i Eventyrteatret, hvor hun blandt andet var med i forestillingerne ‘Hyrdinden og Skorstensfejeren’ (2003), ‘Nattergalen’ (2004) og ‘Den Grimme Ælling’ (2005).

Sidenhen er hun blevet autodidakt skuespiller og vandt i 2018 en Bodil for sin rolle i ‘Mens vi lever’. Derudover har hun medvirket i ‘Lykke’, ‘Dansegarderoben’, ‘Lykke-Per’ og meget mere. 

Christian Bergman – Eventyrprisen 2022

Christian Bergman medvirkede i en lang række af Eventyrteatrets forestillinger, blandt andet som Prins Hvidbjørn i ”Østen for solen og vesten for månen” i 2007.

Christian blev optaget på skuespillerskolen i 2008, som blot 19-årig. Siden har han spillet på adskillige teatre, og i 2017 startede han sit eget teater: ”Teater Next”, hvor han nyligst spillede den bærende rolle M, i deres opsætning af ”ILT”.

Marie Dalsgaard – Eventyrprisen 2019

I 2019 blev Marie Dalsgaard den sjette modtager af Eventyrprisen. I 2001 sluttede Marie sine seks år på Eventyrteatret med titelrollen i 10 års jubilæumsforestillingen “Snedronningen” i Cirkusbygningen.

Marie er uddannet ved skuespillerskolen i Aarhus, hvorefter hun har været på Det Kgl. Teater i otte år. Bl.a. i Det Røde Rum, hvor en gruppe unge skuespillere fik mulighed for at ‘genopfinde’ teatret. Hun har desuden medvirket i spillefilmene “Dronningen”, “Gooseboy” og “Undtagelsen” m.m. 

Alex Høgh Andersen – Eventyrprisen 2018

Alex Høgh Andersen var i 2018 den yngste modtager af Eventyrprisen. Efter adskillige hovedroller i Eventyrteatrets musicals, bl.a. i “Sværdet i stenen” og “Herkules”, blev Alex i 2016 castet til hovedrollen som Ivar The Boneless i HBO’s internationale tv-serie “Vikings”. 

Rollen i den succesfulde serie har gjort Alex til en internationalt kendt tv-stjerne, og over to millioner fans fra alle verdensdele følger den unge skuespiller på Instagram.

Mikkel Reenberg – Eventyrprisen 2017

Mikkel Reenberg kom til Eventyrteatret som teenager i 1994 efter nogle år som balletbarn ved Det Kongelige Teater. I Eventyrteatret spillede Mikkel bl.a. soldaten i “Fyrtøjet”. 

Efter sin uddannelse ved Skuespillerskolen i Aarhus modtog han i 2010 Reumerts Talentpris. Ved Eventyrteatrets 25 års jubilæumsfest i 2016 var Mikkel primus motor for de gamle eventyrbørns jubilæumsshow som den gennemgående figur: En forrygende parodi på teaterleder Susanne Vognstrup. I 2017 blev Mikkel den fjerde modtager af Eventyrprisen.

feature-mikkel-r-560x350
feature-amalie-560x350

Amalie Dollerup – Eventyrprisen 2016

Som 6-årig var Amalie Dollerup den yngste medvirkende i Eventyrteatrets forestilling “Jorden rundt” i Teltet på Bakken i sommeren 1993. 

Som barn medvirkede Amalie også i musicals på Amager Scenen og Det Ny Teater, samt i tv-serierne “Strisser på Samsø” og “Kun en pige”, hvor hun spillede Lise Nørgaard som barn. 

Efter uddannelsen ved Skuespillerskolen i Aarhus var Amalie tilknyttet Aalborg Teater. De senere år er Amalie blevet folkeeje som overklassepigen Amanda i TV 2’s “Badehotellet”, og i 2016 blev hun den tredje modtager af Eventyrprisen.

Silas Holst – Eventyrprisen 2015

Silas Holst var blandt de første børn på Eventyrteatret, som for den unge Silas var et fristed fra hverdagens mobning i skolen – et emne som Silas holder foredrag om for skolebørn over hele landet. 

I dag er Silas den danske musicalscenes ukronede konge, og han er desuden den eneste, som tre gange har vundet den populære tv-konkurrence “Vild med dans”. I 2015 blev Silas den anden modtager af Eventyrprisen.

Cecilie Stenspil – Eventyrprisen 2014

Cecilie Stenspil var den første modtager af Eventyrprisen i 2014. Cecilie var også blandt de første børn på Eventyrteatret og medvirkede i flere forestillinger.

Efter uddannelsen på Skuespillerskolen ved Odense Teater har Cecilie medvirket i skuespil, musicals og teaterkoncerter på store danske teaterscener og spillet fru Helene Auerland i samtlige sæsoner af TV 2’s populære dramaserie “Badehotellet”.