Freja Larsen spillede Bella i Et Juleeventyr: ”Det er ret fedt at få lov til at være med i det eventyr, der skabte min interesse”

I år er det tredje gang, at Eventyrteatret nyfortolker den tidløse fortælling Et Juleeventyr, der har en helt særlig betydning for én af de unge medvirkende.

Da Freja Larsen var lille, lærte hun nemlig Eventyrteatret at kende gennem selvsamme historie. En bekendt gav hende en CD med Eventyrfeen på og musikken til Et Juleeventyr fra 2012 indeni. Hurtigt lærte hun alle sangene fra forestillingen udenad, og et år senere søgte hun ind på Eventyrteatrets Dramaskole. I 2016 sad hun blandt publikum til Et Juleeventyr i Glassalen i Tivoli og så en ny version af eventyret blive vakt til live af vennerne fra teatret. Nu, efter snart ti år som elev på Eventyrteatrets Dramaskole, skal hun selv stå på scenen, når Charles Dickens historie bliver genfortolket for tredje gang i en ny, spændende musical skrevet af Bo Skødebjerg og komponeret af Stuart Goodstein. 

”Det er virkelig specielt at være med i Et Juleeventyr nu. Det fuldender lidt det hele på en måde. Det er ret fedt at få lov til at være med i det eventyr, der skabte min interesse,” fortæller Freja Larsen.

231119-FOMweb

Vigtigheden af god teknik

Freja Larsen skal spille rollen som Scrooges eks-forlovede Bella, hvor hun blandt andet skal synge duetten ’Vi har alt’. Hun har derfor tilbragt en masse tid i teatrets sanglokale med underviseren, Lisa Tjalve, op til forestillingen.

”Jeg mødte nok Lisa første gang til Nilens Stjerne, for syv eller otte år siden. Dengang sang jeg mest som korstemme. Da jeg så blev ældre og begyndte at få taleroller og solosange, begyndte teknikken at fylde en del mere. Vi arbejder meget med vejrtrækningen og god teknik til at holde på stemmen.”

Det er ikke længe siden, at Freja Larsen stod på scenen i Glassalen sidst. I efterårets forestilling, Peter Pan, spillede hun Wendy, der sang flere store sange. Kort efter Peter Pan var spillet færdig, skulle hun tilbage på dramaskolen og øve til julemusicalen. Det er derfor vigtigt med en underviser, der ved præcis, hvordan man passer på stemmen og undgår at overbelaste den.

”Det kan være meget krævende at skulle synge. Når man synger på en scene i så mange dage, skal man virkelig lære at passe på sin stemme – især når vi spiller i de her kolde perioder. Så det er vigtigt at have en holdbar stemme. Lisa har derfor arbejdet meget med at lære os, hvordan man giver energi til hele spilleperioden og ikke bare til premieren.”

Et eventyrligt fællesskab

Efter næsten ti år på Eventyrteatret, kan Freja Larsen næsten ikke forestille sig at undvære det unikke teater. Når hun en dag ikke længere kan gå på Eventyrteatret, drømmer hun om at forfølge en karriere indenfor scenekunst.

”Der er et meget specielt sammenhold på Eventyrteatret. Det er så hyggeligt at være her. Jeg kunne ikke forestille mig at lave noget andet – det har jo formet min barndom.  Men det bliver til gavn for min fremtid, og det er virkelig fedt at vide, at det bærer frugt. Det er vildt, hvordan man kan komme ind og opleve så professionelt et miljø, hvor man arbejder på en scene med folk indenfor branchen, når man er så ung. Det tænkte jeg ikke så meget over, da jeg var yngre. Men som jeg er blevet ældre, er det virkelig gået op for mig, hvor glad jeg er for, at vi får mulighed for at være en del af så professionelt et sted.”