221002-fom-70062

Gode råd til optagelsesprøven


Måske har du prøvet det før, men er alligevel lidt nervøs. Eller måske er det første gang, du skal til audition. I begge tilfælde kan du sikkert bruge nogle af disse gode råd.


Før optagelsesprøven

På samme hold
Husk at vi er på samme hold; Du vil gerne ind på Dramaskolen, og vi er interesseret i at finde talentfulde børn og unge, der kan få glæde af dramaskolen. Så vi er også interesseret i, at du klarer dig godt.

Begynd tidligt 
Når du har fået tilsendt dine sange og tekster, så vent ikke med at se på det til dagen før optagelsesprøven. Jo før du går i gang med at øve dig, jo mere fortrolig bliver du med stoffet. Og jo mere tryg vil du føle dig på dagen.

Forbered dig grundigt og lær udenad
Hvis du kan dine ting, har du større overskud til at fremføre din monolog og synge dine sange. Er du ikke velforberedt, skal du bruge kræfter på at huske tekst og melodi og har ikke overskud til at vise dit talent. 

Mød i god tid
Kom i god tid. Beregn tid til uventet trafik, togforsinkelser og til at komme indenfor døren, og få et overblik over stedet, inden du bliver kaldt ind til optagelsesprøven.

Forsinket
Bliver du alligevel forsinket, så ring til kontoret på 36 17 26 01.

Sygdom og afbud
Er du syg – eller kan du ikke yde dit bedste af andre grunde – så overvej situationen. Det er helt ok at melde afbud, bare du ringer til os. Men vælger du at komme, så undgå at bruge tid på undskyldninger og bortforklaringer. Brug hellere tiden på at vise dit talent!

Tøj og frisure
Vælg tøj, som du føler dig godt tilpas i og kan bevæge dig frit i. Husk skiftesko, da udendørssko ikke er tilladt i salen. Har du langt hår, skal det sættes op, så vi bedre kan se din mimik.


Til optagelsesprøven

Spørg gerne
Når du ankommer, vil en medarbejder fra Eventyrteatret hjælpe dig til rette. Spørg endelig, hvis du er i tvivl om noget. Vi er der for at give dig en god oplevelse og svarer gerne på diverse spørgsmål.

Ledsagere
Forældre eller venner er velkommen til at følge dig, dog ikke ind i salen. Dine ledsagere kan vente i venteværelset, mens du er inde til optagelsesprøven.

Juryen
Juryen består af Eventyrteatrets ledelse, lærere fra Dramaskolen og andre fra teaterbranchen. De ønsker også, at det går dig godt, så vær ikke nervøs! Vi er glade for, at du søger ind på skolen, og alle vil tage venligt imod dig.

At optræde for andre
I bliver kaldt ind til optagelsesprøven i hold af ca. ti personer, så du kommer også til at overvære de andres prøve. Det er nemlig vigtigt, at du har det godt med at optræde alene foran andre.

Forløb
Når det er din tur, rejser du dig, træder frem og præsenterer dig kort. Derefter fremfører du din monolog og synger en af de tilsendte sange.

Slap af!
Træk vejret dybt og roligt helt ned i maven, og prøv at slappe af, så godt du kan.

“Sommerfugle” er ok
Glem ikke at nyde dagen. Det skal være sjovt at gå til optagelsesprøve, og en smule “sommerfugle i maven” gør ingenting – de hører til i teaterbranchen.

Rigtig god fornøjelse med din optagelsesprøve til Eventyrteatrets Dramaskole!

DSC_1011
DSC_1070
DSC_0544
7S3A0534

Tilmeld dig Eventyrteatrets Dramaskole