Om Eventyrteatret

Som det eneste teater i Danmark har Eventyrteatret i 27 år opført to nye danske musicals hvert år på etablerede teaterscener, hvor alle medvirkende er børn og unge med særlig talent for sang, dans og skuespil.

Muscials der samler familien
Hvert år, i efterårsferien og op til jul, oplever flere end 35.000 børn og voksne Eventyrteatrets populære familiemusicals i Glassalen i Tivoli. De unikke familieforestillinger samler børn, unge og voksne om eventyrlige teateroplevlser, og de unge scenetalenter får stjernedrys og superlativer fra både publikum og anmeldere.

"Bedste børneteater" 
Eventyrteatret har modtaget adskillige priser - heriblandt: "Bedste oplevelse 2013" (Børn i Byen), "Byens bedste familieoplevelse 2014" (AOK), "Bedste børneteater" 2014, 2015, 2016 og 2017. (Børn i Byen), "Bedste børneforestilling 2015" (CPH Culture) og "Byens bedste for børn 2016" (AOK).

I januar 2018 blev "Julehjertet" nomineret i kategorien "Bedste børne- eller ungdomsforestilling" af CPH Culture. Og i august blev teaterleder Susanne Vognstrup nomineret til "Årets ildsjæl", samtidig med at de unge talenter for femte år i træk blev nomineret til "Bedste Børneteater" af af Børn i byen. 

Dramaskole for scene- og livskunstnere
Eventyrteatret har også en eftertragtet dramaskole. Fra januar til april får 300 børn og unge mellem 7 og 20 år undervisning af erfarne og engagerede scenekunstnere i de vigtigste discipliner inden for teater og musical. Ved den årlige optagelsesprøve i oktober/november bliver mellem 50 og 100 af de ca. 300 ansøgere optaget på Dramaskolen, og ved en audition i marts udtages de medvirkende til efterårets og julens forestillinger og shows. 

For flere af de unge talenter er Eventyrteatret et naturligt springbræt til en karriere som professionelle scenekunstnere, og teatrets ambition er, at alle 'eventyrbørn' bliver livskunstnere og kan bruge deres kompetencer fra teatrets forunderlige verden, uanset hvilken vej de vælger.
 
Eventyrprisen
Siden 2014 er Eventyrprisen hvert år blevet uddelt til et tidligere eventyrbarn, som har gjort sig særligt bemærket i kulturlivet. De første fem prismodtagere er Cecilie Stenspil, Silas Holst, Amalie Dollerup, Mikkel Reenberg og Alex Høgh Andersen, som alle fik deres første sceneerfaringer på Eventyrteatret. 

Blandt de mange andre eventyrbørn, der har fået en karriere som professionelle scenekunstnere, er Allan Hyde, Clara Rugaard, Emil Hartmann, Henrik Lund, Joachim Fjelstrup, Jonathan Stahlschmidt, Julie Christiansen, Kitt Maiken Mortensen, Marie Dalsgaard, Marie Tourell Søderberg, Martine Levinsen, Michael Slebsager, Rikke Lylloff, Simon Bennebjerg og Simon Stenspil.   

Shows
Ud over de store musicals i Tivoli optræder Eventyrteatret med eventyrshows og juleshows, bl.a. i virksomheder og shoppingcentre samt i forlystelsesparker og på festivaller. Desuden medvirker flere eventyrbørn sideløbende i film, tv og radio og ikke mindst som stemmer i tegnefilm.

Samarbejde
Eventyrteatret enestående idegrundlag og aktiviteter falder uden for både  teaterlovens og fritidslovens støttemuligheder. Derfor finansieres teatrets aktiviteter primært af billetsalg, udgivelser og honorarer. Som et værdifuldt supplement modtager teatret økonomisk støtte fra en bred kreds af fonde, virksomheder og privatpersoner. På hver deres måde støtter de den eventyrlige idé, som nu i mere end et kvart århundrede har vist sin esistensberettigelse i det danske teaterliv

Se alle Eventyrteatrets sponsorer

Se Eventyrteatrets bestyrelse