Kongen og Tiggertøsen

6. oktober – 22. oktober 2017
Glassalen i Tivoli

Vi er i Christian 4’s København i året 1628: På Rosenborg Slot er kongens kæmpe børneflok bekymret for deres fars lunefulde humør. Og for at gøre ham gladere planlægger de at hyre en gruppe unge talentfulde gøglere til at opføre et muntert skuespil på slottet til den teaterglade konges ære og morskab.

Men Københavns magtfulde stodderkonge har fjernet de unge skuespillere fra gaden og ført dem til det berygtede Tugt- og Børnehus, hvor kun en mur adskiller dem fra byens forbrydere. Og så må kongens børn bruge både list og forklædninger for at befri skuespillerne.

Hurtigt opdager de, at teatertruppens danserinde bærer på en overraskende hemmelighed, som kan vende op og ned på tilværelsen for både fattige og adelige børn og unge i Christian 4’s København.


Fotos: Ole Mortensen Tilsted & Co

Anmeldelser

“en eventyrlig tidsrejse tilbage til Christian 4’s regeringstid”

CPH Culture

Michael Søby

“Der er med andre ord nok at glæde sig over i Kongen og Tiggertøsen, en festlig måde at få Danmarkshistorien gjort nærværende for småfolk og deres voksne”

Kultur for unge

Stella Sørensen

“Et talentfuldt teaterhold med en høj standard. Oplevelsen kan helt sikkert anbefales!”… “den perfekte måde at tilbringe en af de mange regnfulde dage på…”  

Børn i byen

Katrine Hemmingsen

“en eventyrlig tidsrejse tilbage til Christian 4’s regeringstid, der giver os et dramatisk, medrivende og ikke mindst musikalsk indblik i datidens København.”

Scenekanten

Asbjørn Nielsen 

“En original, opfindsom og hjertevarm fortælling begået af teatrets flittige dramatiker Gunvor Reynberg, som hele tiden forsøger at rykke grænserne for, hvad man kan præsentere for børn og deres forældre… Det er i det hele taget en fryd at opleve, hvordan Eventyrteatrets unge stemmer boltrer sig i musicalens mange iørefaldende sangnumre af komponist Christian Dahlberg…. Kongen og Tiggertøsen giver os lyst til at læse videre i eventyrbogen, og vi venter spændt på de kommende eventyr…”

Ungt Teaterblod

Emilie Hartz

“Eventyrteatret er for alle aldre. Gunvor Reynberg, forfatter til ’Kongen og Tiggertøsen’, har i den grad sørget for alle aldersgruppers underholdning, idet hun med sin satiriske snilde genopfrisker vores historie… Mine varmeste anbefalinger til hele familien, som kunne have godt af en efterårstur i det eventyrlige Tivoli, som byder på langt mere eventyr i Glassalen.” 

Den 4. væg

Julie Renata Bjerremand

“Hver eneste skuespiller synger fantastisk, og man får kuldegysninger af de smukke kvindestemmer og kæmpe smil på læben af de skønne børn.”