Nilens Stjerne

7. – 23. oktober 2016
Glassalen i Tivoli

De gamle egyptere vidste, at orden og kaos er nødt til at eksistere side om side. Men da en ubalance pludselig truer livet på jorden, vækkes de gamle guder til live.

Vores eventyr begynder i nutidens København på Glyptoteket: To skolepiger står pludseligt ansigt til ansigt med sjakalguden Anubis, de dødes beskytter. De bortføres til et parallelt historisk univers i det gamle Egypten, hvor de hvirvles ind i et forrygende eventyr med forbytninger, forviklinger og genoplivede mumier. Hurtigt bliver pigerne vigtige brikker i de gamle guders indbyrdes kamp mellem lys og mørke – og kaos og harmoni.


Fotos: Ole Mortensen, Tilsted & Co

Anmeldelser

Nilens Stjerne er en top-professionel musicalopsætning

CPH Culture

Michael Søby

Eventyrteatret kan fejre 25-års jubilæum på flottest tænkelige vis, og også herfra skal der lyde et uforbeholdent tak – og tillykke!  

Sjov for børn

Tina Magling

Mange   gange under forestillingen ligger vi flade af grin …. Eventyrteatrets jubilæumsforestilling er virkelig et brag af en forestilling … Hvordan kan de unge skuespillere igen og igen agere, så de etablerede teatre kommer til kort?  

KOP Kultur

Knud Ove Pedersen

Gunvor Reynbergs friske og sjove replikker rammer rent hos både børn og voksne. Scenografien er utrolig flot. Kostumerne er fantastiske. Og sminkørerne har ladet kreativiteten få frit spil. Alt er gennemført til mindste detalje og virkelig imponerende! 

Børn i byen

Ingrid Liboriussen 

“Nilens Stjerne er en top-professionel musicalopsætning, som især i kostumer ikke lader de store scener noget tilbage.” 

Morten Buckhøj.dk

Morten Buckhøj

Gunvor Reynberg og Christian Dahlberg har udviklet en formel, der fungerer … Der hvor Nilens Stjerne står stærkest er i de velkomponerede shownumre, som når krokodilleguden Sobek og hans krokodilleryttere giver den fuld gas i en herlig korografi, eller når Seth og hans slangepiger rocker sig gennem “Kaos”. Buckhøj slutter:

Kald det bare Danmarks bedste børneteater, det er det formentlig, men det er meget mere end det, fordi ambitionerne og talentet rækker langt videre end til ‘kun’ at være børneunderholdning.

Ungt Teaterblod

Julie Vad B Madsen

Man får gåsehud af gudernes sange “Balance” og “Sandhedens Fjer”, mens man bliver rørt til tårer af de egyptiske søskendes sang “Nilens Stjerne” … samtidig må man storsmile og grine, når Anubis med mumierne synger “Udødelig” … Det er det bedste stykke, jeg har set i år.