Første Eventyrpris til Cecilie Stenspil

Mandag, 23-06-14
Cecilie Stenspil - første modtager af Eventyrprisen (Eventyrteatret)

Fredag 13. juni blev Eventyrteatrets nye pris, Eventyrprisen, uddelt for første gang ved en gallafest for teatrets 42 sponsorer i Prismesalen på Eventyrteatret. Prisen gives til et tidligere ’eventyrbarn’, der har gjort sig særligt bemærket i dansk kulturliv.

  
Den første modtager af Eventyrprisen var den 34-årige skuespiller, Cecilie Stenspil. Hun var blandt de allerførste børn, som blev optaget på Eventyrteatret i 1992, og frem til 1997 medvirkede Cecilie i alle Eventyrteatrets musicals, hvor hun spillede alt fra hæk og blomst til prinsesse og ond stedsøster i Askepot.    

Siden afslutningen fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 2006 har Cecilie haft en alsidig og bemærkelsesværdig karriere. På teaterscenerne har Cecilie Stenspil blandt andet tryllebundet både publikum og anmeldere som Bess i teaterversionen af Lars von Triers ’Breaking the Waves’ – en kraftpræstation som gav Cecilie en Reumert-nominering og medvirkede til, at hun i 2010 modtog Ove Sprogøe Prisen. Samme år var Cecilie en uforglemmelig Eliza i ’My Fair Lady’ på Det Kongelige Teater, hvor hun siden har haft flere engagementer. Sit folkelige gennembrud fik Cecilie i 2009, da hun spillede hovedrollen som Jasmina i DR’s populære tv-serie ’Livvagterne’, der samme år vandt en Emmy som ’Bedste ikke-amerikanske tv-serie’.   

Ved prisoverrækkelsen sagde Eventyrteatrets leder, Susanne Vognstrup, blandt andet: Kære Cecilie, vi er stolte af at kunne give dig den første Eventyrpris, og som i alle gode eventyr er der tre gode grunde til at du fortjener den: Den første er, at du med dit store talent har formået at skabe dig en alsidig og lovende karriere som skuespiller og sanger. Den anden grund er, at du både som elev på Dramaskolen og som eventyrlig skuespiller har været elsket af alle børn og voksne på grund af dine enestående menneskelige egenskaber. Og den tredje - og måske vigtigste - grund er, at du er selve inkarnationen af Eventyrteatrets grundidé, fordi du i hele din fantastiske karriere til fulde har efterlevet Eventyrteatrets motto: ’Det kræver talent at have talent.’

Ud over æren bestod Eventyrprisen af en lang række gaver fra Eventyrteatrets sponsorer: En teatertur til London fra Trine K Travel Design, et fornemt ur fra Rosendahl, en magnum champagne fra Laudrup Vin & Gastronomi og chokolade fra Michelsen.   

Foto: Claus Poulsen

Share/Save