Om Eventyrteatret

Fra Eventyrteatrets musical "skovens Dronning" 2019 i Tivolis Glassal - foto: Ole Mortensen, Tilsted & Co.
Musicals der samler familien

Som det eneste teater i Danmark opfører Eventyrteatret hvert år to nye danske musicals på etablerede teaterscener, hvor alle medvirkende er børn og unge med særligt talent for sang, dans og skuespil.

I efterårsferien og weekenderne op til jul valfarter tusindvis af børnefamilier til Eventyrteatrets familiemusicals i Tivolis Glassal. De unikke forestillinger samler børn og voksne om eventyrets magi og visdom, og da historierne altid kan forstås på flere planer, skaber de også en værdifuld dialog på tværs af generationerne.

Se de bedste klip fra Eventyrteatrets forestillinger

Eventyrteatrets vinder Børn i byens pris "Bedste børneteater 2019"
Kåret som "Bedste børneteater" 8 gange

Eventyrteatrets familieforestillinger får både stjernedrys og superlativer fra anmelderne, og teatrets unge talenter har modtaget et hav af publikumspriser.
Eventyrteatret er 8 gange blevet kåret til "Bedste børneteater" af Børn i Byens brugere, mens læserne af Berlingske AOK har kåret dem til "Byens bedste familieoplevelse" og "Byens bedste for børn".

Desuden blev Eventyrteatrets musical "Stjernedrys og Nissekys" i 2016 kåret til "Bedste børne- og ungdomsforestilling" af anmeldersitet CPH Culture. 

Undervisning på Eventyrteatrets Dramaskole i Søborg - foto: Thomas Dahlberg
Dramaskole for scene- og livskunstnere

Eventyrteatret driver også en dramaskole i Søborg, nord for København, hvor 300 børn og unge mellem 7 og 20 år bliver undervist af erfarne scenekunstnere i sang, dans og skuespil og andre teaterdiscipliner. Ved den årlige optagelsesprøve i oktober optages nye elever, og ved en audition i april udtages de medvirkende til efterårets forestillinger. For nogle børn og unge bliver Eventyrteatret et naturligt springbræt til en karriere som professionel scenekunstner, men målet er, at alle 'eventyrbørn' bliver livskunstnere, der kan bruge deres kompetencer fra Eventyrteatret, uanset hvilken vej de vælger. 

Se mere om Eventyrteatrets Dramaskole

Silas Holst modtog i 2015 Eventyrprisen - foto: Mikel Hauge Kofoed
Eventyrprisen

Siden 2014 er Eventyrprisen hvert år blevet tildelt et tidligere eventyrbarn, som har gjort sig særligt bemærket i kulturlivet og samtidig efterlevet teatrets motto "Det kræver talent at have talent".

De første prismodtagere har været Cecilie Stenspil, Silas Holst, Amalie Dollerup, Mikkel Reenberg, Alex Høgh Andersen og Marie Dalsgaard, som alle fik deres første sceneerfaringer på Eventyrteatret. 

Se mere om prismodtagerne og andre tidl. eventyrbørn

Eventyrteatrets juleshow i Waves 2019
Eventyr- og juleshows

Flere end 50 gange hvert år optræder de unge talenter fra Eventyrteatret med eventyr- og juleshows, både i virksomheder, indkøbscentre, idrætsklubber og forlystelsesparker samt på slotte og sommerlandets familiefestivaller.

Via Eventyrteatrets casting-kartotek får mange af Eventyrtatrets unge skuespillere mulighed for at deltage i andre opgaver i branchen, hvor de f.eks. medvirker i spillefilm, tv-serier og forestillinger på andre teatre, og endnu flere tjener gode lommepenge ved at medvirke i reklamefilm eller lægge stemme til tegnefilm.

Se mere om Eventyrteatrets shows

Fra Eventyrteatrets musical "Sværdet i stenen" 2010 i Tivolis Glassal - foto: Ole Mortensen
Samarbejde

Eventyrteatrets enestående idegrundlag og aktiviteter falder uden for teaterlovens og folkeoplysningslovens støttemuligheder. Derfor finansieres teatrets aktiviteter primært af billetsalg, udgivelser og honorarer.

Som et værdifuldt supplement modtager teatret økonomisk støtte fra en bred kreds af fonde, virksomheder og privatpersoner.

På hver deres måde støtter de den eventyrlige idé, som nu i 30 år har vist sin eksistensberettigelse i dansk teaterliv. 

Se mere om Eventyrteatrets sponsorer