Teatrets historie

Vejen til den eventyrlige idé

Eventyrteatret blev grundlagt i efteråret 1991 af teatrets nuværende leder, Susanne Vognstrup. Hendes lange vej til Eventyrteatret var alt andet end lige:

Turen gik fra barnestjerne over ungdomsår som performer i Herlev Revy og Teater og en karriere som apoteksassistent og helseklinik-ejer, før den eventyrlige idé om et teater for talentfulde børn og unge blev udviklet.

Læs mere i kapitlet "Alt andet lige - min vej til Eventyrteatret"

Eventyret kan begynde (1991 - 1992)

 Da Eventyrteatret var blevet grundlagt, meldte næsten tusind unge talenter sig til en audition for teatrets første forestilling på Amager Scenen.

Nu skulle det afprøves, om den eventyrlige idé var bæredygtig. og den første forestilling var familiemusicalen "Snehvide".

Læs mere i kapitlet "Eventyret kan begynde"

Eventyret tager fart (1993 - 1996)

”Snehvide” blev set af ikke mindre end 10.000 børn og voksne og flot modtaget af pressen.

Hurtigt første succesen til, at Eventyrteatret allerede i sit andet år skulle opføre hele tre forskellige forestillinger, både på Amager Scenen og i Cirkusrevyens telt på Dyrehavsbakken.

Læs mere i kapitlet "Eventyret tager fart"

Eget hus og nyt teater (1996 - 2001)

De første år måtte de unge scnetalenter øve op til til syv forskellige steder i byen, men i 1996 fik teatret omsider sit eget Eventyrhus i Valby.

Efter fem succesrige år på Amager Scenen ophørte samarbejdet i foråret 1997, og først i allersidste øjeblik lykkedes det at finde en ny teaterscene.

Læs mere i kapitlet "Eget hus og nyt teater"

Nye eventyr i Søborg og Tivoli (2001 - 2016)

I efteråret 2001 blev Eventyrteatrets 10-års jubilæumsforestilling ”Snedronningen” i Cirkusbygningen en kunstnerisk kulmination, som også satte publikumsrekord.

Samtidig indledte teatret et samarbejde med Tivoli om at lave familiemusicals i Glassalen i julen, og senere i efterårsferien, I 2007 fik teatret et nyt eventyrhus i Søborg, som gav optimale fysiske rammer for udviklingen af de unge talenter.

Læs mere i kapitlet "Nye eventyr i Søborg og Tivoli"

Og vi lever lykkeligt...

Gennem 25 år er Eventyrteatret blevet en unik og uundværlig del af dansk teaterliv og en rugekasse for fremtidens scene- og livskunstnere. Her gør teaterleder Susanne Vognstrup status over, hvordan Eventyrteatret i et kvart århundrede har udviklet sig med en enestående opbakning fra virksomheder, fonde og hundredvis af frivillige – og hvordan den eventyrlige idé har sat sig varige spor hos tusindvis af talentfulde børn og unge, publikum, presse og samarbejdspartnere.

Læs mere i kapitlet "Og vi lever lykkeligt"

Læs eller køb "Den eventyrlige idé"

Bogen "Den eventyrlige idé blev udgivet ved Eventyrteatrets 25 års jubilæum i efteråret 2016 i samarbejde med Eventyrteatrets sponsor, Tilsted & Co. Bogen indeholder 300 eventyrlige fotos, og udover historien om Eventyrteatrets første 25 år, er der to sider med tekst og billeder for hvert år samt en række artikler om Dramaskolen, Den eventyrlige Systue og meget mere.  

Du kan læse "Den eventyrlige idé" som e-pages her  

eller købe den for 50 kr. her i Eventyrteatrets WebButik

Køb eller lej Eventyrteatrets forestillinger

På Contentbase kan du leje digitale versioner af Eventyrteatrets forestillinger for 49 kr. eller købe dem for 99 - 149 kr.