Teatrets historie


TH-1-Susanne-på-cirkuselefant

Vejen til den eventyrlige idé

Eventyrteatret blev grundlagt i efteråret 1991 af teatrets nuværende leder, Susanne Vognstrup. Hendes lange vej til Eventyrteatret var alt andet end lige:

Turen gik fra barnestjerne over ungdomsår som performer i Herlev Revy og Teater og en karriere som apoteksassistent og helseklinik-ejer, før den eventyrlige idé om et teater for talentfulde børn og unge blev udviklet

Eventyret kan begynde (1991 – 1992)

Da Eventyrteatret var blevet grundlagt, meldte næsten tusind unge talenter sig til en audition for teatrets første forestilling på Amager Scenen.

Nu skulle det afprøves, om den eventyrlige idé var bæredygtig, og den første forestilling var familiemusicalen “Snehvide”.

TH-2_Snehvide
TH_3-AD-som-ged

Eventyret tager fart (1993 – 1996)

”Snehvide” blev set af ikke mindre end 10.000 børn og voksne og flot modtaget af pressen.

Hurtigt første succesen til, at Eventyrteatret allerede i sit andet år skulle opføre hele tre forskellige forestillinger, både på Amager Scenen og i Cirkusrevyens telt på Dyrehavsbakken.

Eget hus og nyt teater (1996 – 2001)

De første år måtte de unge scnetalenter øve op til til syv forskellige steder i byen, men i 1996 fik teatret omsider sit eget Eventyrhus i Valby.

Efter fem succesrige år på Amager Scenen ophørte samarbejdet i foråret 1997, og først i allersidste øjeblik lykkedes det at finde en ny scene i Det Ny Teater.

TH_4_Askepot
TH_5_1001-nat

Nye eventyr i Søborg og Tivoli (2001 – 2016)

I efteråret 2001 blev Eventyrteatrets 10-års jubilæumsforestilling ”Snedronningen” i Cirkusbygningen en kunstnerisk kulmination, som også satte publikumsrekord.

Samtidig indledte teatret et samarbejde med Tivoli om at lave familiemusicals i Glassalen i julen, og året efter også i efterårsferien. I 2007 fik teatret et nyt eventyrhus i Søborg, som med 1000 m2 og plads til 300 elever på Dramaskolen gav optimale rammer for udviklingen af de unge scenetalenter.

Og vi lever lykkeligt…

Gennem 30 år er Eventyrteatret blevet en unik og uundværlig del af dansk teaterliv og en rugekasse for fremtidens scene- og livskunstnere.

Her gør teaterleder Susanne Vognstrup status over, hvordan Eventyrteatret har udviklet sig med en enestående opbakning fra virksomheder, fonde og hundredvis af frivillige – og hvordan den eventyrlige idé har sat sig varige spor hos tusindvis af talentfulde børn og unge, publikum, presse og samarbejdspartnere.

TH-6_NS-2016
TH_7_Om-bog

Læs “Den eventyrlige idé”

Bogen “Den eventyrlige idé” blev udgivet ved Eventyrteatrets 25 års jubilæum i efteråret 2016 i samarbejde med Eventyrteatrets sponsor, Tilsted & Co.

Bogen er illustreret med 300 fotos, og udover historien om Eventyrteatrets første 25 år, er der to sider med tekst og billeder for hvert år samt artikler om Dramaskolen, Den eventyrlige Systue og meget mere.  

Du kan læse “Den eventyrlige idé” som e-pages her

180930-fom-1838