Eventyrteatret


211003-FOM-3558-klar-til-web

Musicals for hele familien

Som det eneste teater i Danmark opfører Eventyrteatret hvert år to nye danske musicals på etablerede teaterscener, hvor alle medvirkende er børn og unge med særligt talent for sang, dans og skuespil.

I efterårsferien og til jul valfarter tusindvis af børnefamilier til Eventyrteatrets familie musicals. De unikke forestillinger samler børn og voksne om eventyrets magi og skaber en værdifuld dialog på tværs af generationerne.

Børn og unge med et særligt talent

De medvirkende i Eventyrteatrets forestillinger bliver udvalgt blandt de 300 elever fra teatrets dramaskole i Søborg, som modtager undervisning af erfarne scenekunstnere i vigtige discipliner inden for teater og musical.

De unge talenter bliver optaget på dramaskolen ved den årlige optagelsesprøve i efteråret. Derefter bliver de medvirkende til årets forestillinger og shows udtaget ved en audition i foråret. 

Børn i Byen - på Designmuseum Danmark

“Årets Børneteater” for 10. gang

Eventyrteatret har i år vundet prisen “Årets Børneteater 2023” af Børn i Byens brugere for tiende gang. 

Foruden kåringen som “Årets Børneteater” er Eventyrteatret tidligere også blevet kåret til “Byens bedste familie oplevelse” og “Byens bedste for børn” af Berlingske AOK. 

Eventyrteatrets prisbelønnede unge scenetalenter modtager desuden stjerner på striber i anmeldelserne af årets forestillinger. 

Dramaskole for scene- og livskunstnere

Eventyrteatrets Dramaskole stræber efter at udvikle talentfulde børn og unge i trygge og professionelle omgivelser.

Dramaskolens vigtigste værdier er livsglæde, lærdom, disciplin og samarbejde. Gennem 32 års undervisning har vi erfaret, at teaterundervisningen har positiv effekt på elevernes personlige udvikling, og øger elevernes selvtillid og selvværd. Desuden får de varige venskaber og værdifulde erfaringer, som de kan bruge, uanset hvilken vej de vælger. Nogle bliver senere professionelle scenekunstnere, men målet er, at alle bliver livskunstnere.

7S3A1446
DSC_0328

Eventyr- og juleshows

Hvert år optræder de unge talenter fra Eventyrteatret med festlige og farverige eventyr- og juleshows. 

Eventyrteatrets shows tilrettelægges altid efter det specifikke event. Uanset om det er i et shoppingcenter, virksomhed eller forlystelsespark er der med Eventyrteatrets shows garanteret livsbekræftende underholdning. 

Eventyrprisen

Siden 2014 er Eventyrprisen hvert år blevet tildelt et tidligere eventyrbarn, som har gjort sig særligt bemærket i kulturlivet og efterlevet teatrets motto “Det kræver talent at have talent”.

Tidligere modtagere af prisen tæller Cecilie Stenspil, Silas Holst, Amalie Dollerup, Mikkel Reenberg, Alex Høgh Andersen og Marie Dalsgaard.

DSC_0887-2
7S3A2642-2-2.jpg mindre

Samarbejder og økonomisk støtte

Da Eventyrteatrets idegrundlag falder uden for teaterlovens og folkeoplysningslovens støttemuligheder, finansieres teatrets aktiviteter primært af billetsalg, udgivelser og honorarer. 

Som et værdifuldt supplement modtager teatret økonomisk støtte fra en bred kreds af fonde, virksomheder og privatpersoner. På hver deres måde støtter de den eventyrlige idé, som i 32 år har vist sin eksistensberettigelse i dansk teaterliv.