Tidligere eventyrbørn


Gennem 32 år er over 3.500 børn og unge blevet undervist på Eventyrteatrets Dramaskole i sang, dans og drama. Mange har medvirket i teatrets forestillinger, og nogle har senere fået en karriere som professionel scenekunstner. 

Uanset hvilken vej, de vælger, bliver alle ‘eventyrbørn’ livskunstnere og får værdifulde kompetencer med sig fra teatrets verden. 

Selvtillid, forberedelse og tolerance er blandt andet nogle af de kompetencer, eventyrbørnene tager med fra deres tid på teatret. Det mest værdifulde er dog de varige venskaber, der opstår på teatret. 

Amalie i Jorden Rundt 1993

Eventyrprisen

Hvert år bliver Eventyrprisen uddelt til et tidligere eventyrbarn, som har gjort sig særligt bemærket i det danske kulturliv og efterlever teatrets motto: Det kræver talent at have talent! 

Senest blev prisen overrakt til Julie Christiansen, som blandt andet har vundet en bodil for sin rolle i ‘Mens vi lever’. 

Tidligere Eventyrbørn om deres tid på Eventyrteatret


“Eventyrteatret har betydet absolut alt for mig. Det var her, jeg i en meget ung alder blev kastet ud i kæmpe udfordringer. Det var her, jeg fik mine drømme og ambitioner og lærte at stole på mig selv. Og det var især her, jeg lærte at arbejde sammen med andre og ‘løfte i flok’. Jeg havde ikke været, hvor jeg er i dag, uden mine år på Eventyrteatret.”

Alex Høgh Andersen

Skuespiller, blandt andet kendt fra serien ‘Vikings’

“Som barn blev jeg mobbet i skolen, fordi de andre syntes, at jeg var anderledes og mærkelig. Derfor blev Eventyrteatret mit fristed. Her blev verden vendt på hovedet. Nu var ‘det mærkelige’ pludseligt ‘det normale’, og jeg tænkte: ‘Det er denne her verden, jeg skal være i’.”

Silas Holst

Danser, koreograf og skuespiller

“Min tid på Eventyrteatret har lært mig utroligt meget, blandt andet om disciplin, og at alle brikker i en forestilling er lige vigtige. Det er også i Eventyrteatret, at jeg fik nogle af mine bedste venner, som jeg stadig ser.”

Marie Dalsgaard

Skuespiller med otte år på Det Kongelige Teater

“På Eventyrteatret oplevede jeg sammenhold, respekt, disciplin og spilleglæde, og jeg fik venner for livet. Og så lærte jeg, at alle – både for og bag scenen – er lige vigtige brikker i historien. Ingen kan undværes, og alle har et ansvar for at skabe magien sammen!”

Cecilie Stenspil

Skuespiller, blandt andet kendt fra ‘Badehotellet’


Eventyrbørn som er blevet scenekunstnere

Alberte Kyst, Alex Høgh Andersen, Allan Hyde, Amalie Dollerup, Anne Plauborg, Anton Gansted, Christian Bergman, Cecilie Stenspil,  Clara Rugaard, Daniel Vognstrup, Emil Hartmann, Fanny Bornedal, Frederik Brorsson, Frederik Scharff, Henrik Lund, Jeff Schjerlund, Joachim Fjelstrup, Jonathan Stahlschmidt, Josefine Feit, Josefine Moody, Josephine Ellefsen, Josefine Tvermoes, Julie Christiansen, Kasper Stensbirk, Katrine Fenger, Kevin Leo, Kitt Maiken Mortensen, Kristoffer Eriknauer, Linea Olsen, Louise Bottelet, Lukas Toya, Julian Kellermann, Magnus Bruno, Magnus Haugaard, Maria Vinther, Marie Dalsgaard, Marie Tourell Søderberg, Mathias Hartmann, Martine Levinsen, Mathilde Lundberg, Mette Alvang, Michael Slebsager, Mikkel Hansen, Mikkel Hilgart, Mikkel Reenberg, Nadin Reiness, Nanna Rossen, Niels Dampe, Niels Skovgaard Andersen, Niklas Kongerslev, Oliver Lundqvist, Regina Sloth, Rikke Eberhardt, Rikke Lylloff, Rikke Westi, Sandra Elsfort, Sara Poulsen, Sebastian Alstrup, Siff Andersson, Silas Holst, Simon Bennebjerg, Simon Stenspil, Stefan Hjort, Tara Toya, Vika Dahlberg.